Osječko ljeto kulture 2011.

Osječko ljeto kulture, Osijek
od 29. 06. do 16. 07. 2011.

11. osječko ljeto kulture održava se od 29. lipnja do 16. srpnja i na nekoliko mjesta u gradu ponudit će 26 kazališnih, glazbenih i likovnih programa.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo rekao je kako će, osim nastupa osječkih umjetnika iz HNK, Dječjeg kazališta i Umjetničke akademije, Osječko ljeto kulture ugostiti kazališta iz Zagreba, Splita, Rijeke, Virovitice i Šibenika.

Najavio je da priredba počinje 29. lipnja, na Dan zaštitnika grada sv. Petra i Pavla, povratkom skulpture Branka Ružića "Grupa građana" na glavni osječki Trg Ante Starčevića i koncertom opernih arija osječkoga HNK. Dodao je kako je ulaz na sve priredbe besplatan, a očekuje se da će ih vidjeti oko 10.000 građana.

Predsjednica organizacijskog odbora Jasminka Mesarić i izbornik programa Robert Raponja rekli su kako će osječko Dječje kazalište Branka Mihaljevića premijerno izvesti dječju predstavu „Emil i detektivi“ u režiji Nikole Zavišića, a bit će izvedena i drama Marijane Fumić „Jedna žudnja, dva bodeža i tri demona u kosi“ redateljice Aide Bukvić.

Raponja je dodao kako su pri izboru dramskih sadržaja nastojali odabrati predstave s jakim autorskim i glumačkim osobnostima koje su dobivale ugledne nagrade na hrvatskim festivalima.

Troškovi priredbe procjenjuju se na 900.000 kuna, od čega je 750.000 osigurao grad Osijek, 70.000 Ministarstvo kulture, a ostatak sponzori. (Hina)

http://ljetokulture.osijek.hr/

Akademija-Art.hr
29.09.2011.