Skip to content

Osijek je grad zaustavljen u vremenu

 
Predsjednica osječkoga SDP-a i saborska zastupnica Biljana Borzan izjavila je da je Osijek grad zaustavljen u vremenu, neprepoznatljiv po projektima, u kojem se gradonačelnik Krešimir Bubalo i gradska uprava ponašaju kao da još traje predizborna kampanja. 
 
Na konferenciji za novinare u osječkom sjedištu SDP-a Borzan je predstavila rezultate stranačke ankete koja je provedena nad 154 ispitanika s pitanjem je li im poznat ijedan projekt koji je završen tijekom Bubalova dosadašnjeg mandata. 

Rekla je kako je 91% ispitanika odgovorilo da nema projekata ili za njih ne zna, šest posto kao projekte je navelo biciklističke staze, nogostupe i gospodarske zone, a četiri posto dalo je netočne odgovore. 

Ako su biciklističke staze i popravljeni nogostupi u nekim ulicama ono što gradonačelnik jednoga grada može učiniti u tri godine, onda Bubalo može biti zadovoljan, rekla je Borzan ustvrdivši kako su rezultati ovogodišnje ankete gotovo potpuno identični rezultatima anketa provedenih u protekle dvije godine. Ocijenila je kako Osijekdefinitivno nije poznat po projektima, ali jest po lažnim spinovima, poput onoga da će Vlada prekinuti izgradnju mosta na Dravi, u sklopu 5C koridora, po svađanju sa svim i svakim te podizanju kredita koji godinama stoje na računu, a gradonačelnik ne zna kako ih potrošiti, već ih stalno prenamjenjuje. 

Borzan smatra kako je očito da građani ne prepoznaju gradonačelnika Bubala i njegovu upravu ni po čemu dobrom, već su ih do sada jedino prepoznavali na izborima, i to po galami, pa vjeruje da na lokalnim izborima iduće godine neće dobiti ponovno povjerenje građana.

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Izvor: HRT

Akademija-Art