Orgazmi (opet) u Zagrebu

orgazmi

orgazmi

Nakon što je s uzbuđenjem publike i kritike dočekana na festivalima u Zadru i Splitu, hit predstava ‘Šuma, drvo, skoro, skroz’ ponovno će idućeg tjedna zaigrati u Zagrebu i to na Sceni Travno, 11. i 12. listopada od 20 sati

Po ocijeni kritike ‘provokativna i duhovita’ [Večernji list], ‘odlična predstava’ [Dalmacija News] koja ‘odlično koristi nekoliko medija’ [Novi list]’, a koju izvodi ‘spretan i odlično uigran glumački ansambl’ [Kazalište.hr], ‘Šuma, drvo, skoro, skroz’ bila je ‘najuspješnija predstava zagrebačkog kazališnog proljeća’ [Ziher.hr], čak ‘i za one koji su odustali od kazališta’ [Hrvatski radio].

Na festivalu Zadar snova kritika ju je ocijenila odličnom , dok je na splitskom IKS festivalu prema sudu medija bila najbolje primljena predstava. Hoće li isto funkcionirati i u jesenskoj zagrebačkoj atmosferi, provjeriti možete 11. i 12. listopada na Sceni Travno do koje možete autobusnom linijom 221 sa zagrebačkog Glavnog kolodvora.

‘Šuma, drvo, skoro, skroz’, nastala je prema kultnoj knjizi američke underground autorce Nin Andrews, ‘The Book of Orgasms’, za koju kritičari tvrde da je nalik na kombinaciju rukopisa Swifta, Borghesa i – Buñela. Predstava je kolaž glazbe, plesa i začudnih dramskih situacija, koji pred gledatelja postavljaju pitanja poput:

Kad ste posljednji put bili doista sretni? Prepuštate li drugima da vam kroje život ili to činite sami? Je li zadovoljstvo pitanje fiziologije ili pak povjerenja? Znate li da riječ orgazam dolazi od grčkog οργασμός [orgasmos], a zapravo znači – dozrijeti?

Redatelji su predstave Nora Krstulović i Vedran Peternel, dok potonji potpisuje i glazbu, dio koje besplatno možete preslušati i online na adresi https://soundcloud.com/betaskroz/

Autor oblikovanja svjetla je Saša Fistrić, autorice vizualnog identiteta predstave su Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnović, a u predstavi igraju Ines Cokarić, Ivica Gunjača, Zvonko Hrabar, Sanja Mataga, Vedran Peternel, Adriana Šnajder i Šime Zanze.

Sponzor predstave je Sony Mobile, a medijski partneri Gadgeterija.net i Radio 808.

Šuma, drvo, skoro, skroz
prema knjizi Nin Andrews ‘ Book of Orgasms’

autori & redatelji: Nora Krstulović & Vedran Peternel
izvođači: Ines Cokarić, Ivica Gunjača, Zvonko Hrabar, Sanja Mataga, Vedran Peternel, Adriana Šnajder, Šime Zanze
skladatelj: Vedran Peternel
scenograf: SKROZ
oblikovatelj svjetla: Saša Fistrić
oblikovatelj zvuka: Vedran Peternel
likovno oblikovanje: Klasja Habjan & Zita Nakić Vojnović
producentica: Nora Krstulović

u predstavi se, uz ljubaznu dozvolu autora, koristi skladba ‘Budi žena’, Damira Avdića

produkcija: SKROZ & Studio Kubus uz potporu KUC Travno

premijera: 8. ožujka 2013. na Sceni Travno