Hakerska skupina Anonymous u subotu je ponovno srušila stranicu predsjednika Ive Josipovića jer je podržao potpisivanje kontroverznog sporazuma ACTA

Nakon što su mu hakirali stranicu u petak, predsjednik Ivo Josipović ostao je bez svoje internetske domene i u subotu.

Baš kako su i obećali, Anonymousi su oko 10 sati hakirali stranicu predsjednika kao znak odmazde za njegove posljednje istupe u javnosti.

"Nije ljudsko pravo uzeti tuđi rad besplatno. To je isto kao da dođete u samoposlugu, uzmete neke artikle i kažete ‘ja bih to uzeo, to je moje ljudsko pravo da se hranim", obrazložio je Josipović zašto smatra ACTU dobrim sporazumom.

Međutim, ljudi diljem svijeta se ne slažu s državnicima koji redom potpisuju slične sporazume bez mnogo javne rasprave upozoravajući kako će ACTA, SOPA i PIPA dokinuti slobodu interneta te ugroziti sigurnost i privatnost korisnika.

Stoga, danas se prosvjeduje protiv kontroverznog međunarodnog ugovora o zaštiti intelektualnog vlasništva na internetu diljem svijeta, pa i u četiri hrvatska grada.

Organizatori su sve pozvali da im se svi pridruže u mirnom okupljanju u Zagrebu ispred Ministarstva vanjskih poslova, u Rijeci kod Radio Rijeke, u Osijeku na Trgu Ante Starčevića, u Puli na Formu i Splitu na Peristilu.


Izvor: S.K. /RTL/

Akademija-Art.hr