Okretanje leđa partneru – dio domaćega prevarantskog plesa

Istarski HNS-ovci poduprijet će IDS-ovca Valtera Flegu. Damiru Kajinu i SDP-u okrenuli su leđa. Kajin kaže da ga to ne iznenađuje jer je odluku donio tzv. trgovački dio HNS-a
Kupljeni su mjestima, kupljeni su sinekurama, mnogi su naprosto ucijenjeni radnim mjestima, dobivaju poslove i na drugi način ih je Jakovčić pridobio sebi, izjavio je Kajin. 

Ivan Jakovčić, predsjednik IDS-a, sve demantira. Kaže – Kajin napada bez argumenata: On zna sve o meni, sve što izgovara, i zna da nije istina, i zato mi je žao da jedan čovjek može okrenuti leđa politici koju smo zajedno stvarali.

A svi akteri te sapunice zajedno su stvorili Kukuriku koaliciju, u kojoj se sada sustavno okreću leđa partnerima. SDP je izdao IDS, a HNS sada SDP. No svi kao jedan tvrde da to neće ugroziti stabilnost nacionalne koalicije.

Vidite da sam još tu i normalno funkcioniramo. Ja se nadam da je to samo predizborna nervoza, rekao je Veljko Ostojić, ministar turizma (IDS).

Politički analitičar Damir Jugo smatra da je SDP zakotrljao grudu koju sada teško kontrolira, a IDS-u i HNS-u omogućio je da se dodatno razmašu: Na ovakav način oni se koliko-toliko uspijevaju održati u centru političke pozornosti, ali čini mi se da će najveći negativac u ovoj situaciji ispasti SDP

Okretanje leđa partneru očito je normalan dio domaćega predizbornog plesa. No plesači pritom ne bi smjeli zaboraviti da bi i njima birači zbog ovakvih melodija mogli okrenuti leđa.

Izvor: HRT