Skip to content

OI jedrenje: Stipanović nadomak bronce, zlato Australcu Slingsbyju

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović nije uspio osvojiti medalju na Olimpijskim igrama u klasi Laser na OI u Londonu, on je u posljednjem, 11. plovu za odličja zauzeo osmo mjesto, a kako je njegov izravni konkurent za brončano odličje Šveđanin Rasmus Myrgren bio šesti, Stipanović je regatu završio na četvrtom mjestu.

Uoči plova za odličja Stipanović je imao 61 bod, jedan manje od trećeg Myrgrena, te je morao biti brži od Šveđanina kako bi osvojio prvu medalju za hrvatsko jedrenje u povijesti.
Iako je dobro krenuo, te nakon prve stranice imao 12 sekundi prednosti u odnosu na Myrgrena, no u trećoj stranici Myrgren je dostigao i prestigao Stipanovića, te tu prednost nije ispuštao do kraja.
Četvrto mjesto Stipanovića izjednačenje je najboljeg rezultata nekog hrvatskog jedriličara na olimpijskim igrama, prije osam godina u Ateni tu je poziciju u klasi Finn zauzeo Karlo Kuret.
Zlato je osvojio četverostruki svjetski prvak, Australac Tom Slingsby, a srebro Cipranin Pavlos Kontides.
Kontides posljednje dvije godine trenira s hrvatskim jedriličarima, te je postao osvajač prve olimpijske medalje za Cipar u povijesti.

Izvor: Hina

Akademija-Art

Optimized by Optimole