Ogledalo koje isprobava odjeću umjesto vas

Volite kupovati, ali vam je mrsko isprobavati garderobu? Sada postoji rješenje – čarobno ogledalo koje isprobava odjevne predmete umjesto vas

Virtualna svlačionica dozvoljava kupcima da isprobaju odjeću bez stvarnog odijevanja – uz pomoć 58-inčnih plazma zaslona i kamera.
Novi uređaj prvi put bit će instaliran u jednom shopping centru u Manchesteru, a menadžeri se nadaju da će on ublažiti stres kupaca pri kupovini, ali i potaknuti one koji više vole kupovati online da ipak malo prošeću po dućanima.
Ovaj uređaj će im također omogućiti i da isprobavaju odjeću različitih brendova.
Koristeći 3D-tehnologiju, ogledalo stavlja haljine, suknje i majice na stvaran odraz kupca. Kupac se snima kamerom postavljenom na vrhu zaslona.
Senzori pokreta i tehnologija slična onoj koja se koristi kod igranja konzole xBox koriste se i kod čarobnog ogledala kako bi se izračunala odgovarajuća veličina i udaljenost od kamere.
Marketinški menadžer Kelly Silva Fernandez nakon isprobavanja odjeće ispred črobnog ogledala kaže: “To je odličan način da uštedite vrijeme i omogućava vam da vidite kako vam stoji veći broj odjevnih predmeta za kratko vrijeme. Baš je zabavno!”
Adam Vahed, generalni direktor kompanije koja je razvila ovu novu tehnologiju “Apache Solutions” kaže da su uzeli jedan plazma televizor i montirali kameru na vrh.
“Tehnologija odlično radi sa softverom za žensku odjeću, pa smo sada u razvoju softvera za muška odijela i odjeću za djecu”.

Izvor: Ljepotaizdravlje.hr