Održan veliki humanitarni koncert za Korak u život

Korak u zivot 2013 69

Korak u zivot 2013 69

Velikim humanitarnim koncertom Zagrebačke filharmonije pred prepunom Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog uspješno je okončana humanitarna akcija Korak u život

Organizator jedne od najuspješnijih hrvatskih humanitarnih akcija kojom se skupljaju sredstva za stipendije za studente iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji je Rotary klub Zagreb Kaptol.

Korak u zivot 2013 11

Ljubitelji glazbe u Lisinskom mogli su uživati u iznimno bogatom programu koji im je pripremila Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića. Uz solistički nastup sopranistica Valentine Fijačko i Nikoline Pinko, mezzosopranistice Dubravke Mušović Šeparović, tenora Miljenka Đurana i baritona Ljubomira Puškarića, izvedene su poznate operne arije Giuseppea Verdija, Giacoma Puccinija i drugih. Koncert je održan u sjećanje na preminulog maestra Vjekoslava Šuteja-Điđija, prijatelja akcije od njenih početaka.

Korak u zivot 2013 17

U posljednjih pet godina Korak u život osigurao je 151 stipendiju za studente, čime im je omogućeno školovanje i pružena prilika da kroz stjecanje visokog obrazovanja lakše zakorače u život.

Korak u zivot 2013 33

„I ovogodišnja akcija je potvrdila da je Korak u život jedan od najuspješnijih hrvatskih humanitarnih projekata. Iznimno mi je drago da naši partneri, kao i mnoštvo građana, prepoznaju našu akciju kao društveno vrijedan napor kojemu je cilj osigurati našim stipendistima, a preko njih i svima nama, bolju i sigurniju budućnost. Posebno zahvaljujem svim članovima Rotary kluba Zagreb Kaptol koji su svojim osobnim angažmanom, ali i financijskom pomoći godinama omogućavali ostvarenje akcije, sponzorima koji nas prate od početka i Zagrebačkoj filharmoniji, jer nam je priredila još jedan prekrasan glazbeni događaj”, poručio je predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol Mislav Jelić.

Korak u zivot 2013 8

Zagrebačka filharmonija stalni je partner humanitarne akcije Korak u život, koji svojim završnim koncertom svake godine priređuje pravu svečanost glazbe za sve sudionike akcije, ali i građane koji kupnjom ulaznica također sudjeluju u prikupljanju sredstava za stipendiste.

Korak u zivot 2013 9

„Ove godine napravili smo koncert kojim smo htjeli ne samo uveličati ovu hvalevrijednu akciju, nego i izmamiti osmijeh na lice publike i naših stipendista. Vjerujem da smo to uspjeli s poznatim i omiljenim arijama koji su naši solisti izveli s puno srca i s guštom koji bi se, siguran sam, svidio i našem pokojnom Điđiju, zahvaljujući kojem je nastala ova suradnja. Veselimo se nastavku ove akcije”, rekao je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić.

Korak u zivot 2013 34

Humanitarnu akciju Korak u život pokrenuo je 2008. godine Rotary klub Zagreb Kaptol. Brojne hrvatske tvrtke, kao i sami građani, prepoznali su vrijednost ove akcije te je iz godine u godinu podržavaju svojim donacijama.