Održan tradicionalni Filharmonijski bal

Filharmonijski bal 22

Događaj s “bezbroj novogodišnjih glazbenih doživljaja” 

Ovogodišnji Filharmonijski bal bila je paleta nekih od najljepših ostvarenja Johanna Straussa ml., najistaknutijeg predstavnika slavne bečke glazbene obitelji, te odjek starih vremena, duha Beča i profinjenosti njegovih stanovnika.

Na početku, otputovali smo dvjestotinjak kilometara istočno Dunavom – u Mađarsku, gdje se odigrava radnja operete Barun Ciganin.

Filharmonijski bal 34

Nastavili Na lijepom, plavom Dunavu , zasigurno jednom od najlaskavijih naslova nekog glazbenog djela – svima je poznato da je Dunav u Beču danas neke sasvim druge boje. Strauss je i ovdje pokazao svoju neiscrpnost u osmišljavanju melodija jer skladba ima pet valcer-sekcija, svaku s novom ingenioznom temom Dunavu te Radetzky-maršem na samom kraju blistave večeri.

Orkestrom Zagrebačke filharmoje ravnao je maestro Leopold Hager dok su pjevačko umijeće, sjajnim izvedbama, izveli poznati solisti: sopranistica Lidija Horvat-Dunjko i tenor Zrinko Sočo.

Filharmonijski bal 83

U sklopu Filharmonijskog bala dodijeljena je i prestižna godišnja nagrada Zagrebačke filharmonije i Zagrebačke banke za Mladog glazbenika godine, a ovogodišnja nagrada s pravom je otišla u ruke naše istaknute mezzosopranistice Diane Haller, umjetnice velike muzikalnosti.

Koncert je održan u sklopu obilježavanja velike, 40.-godišnjice Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, a Zagrebačka filharmonija iskoristila je ovu svečanu prigodu da zahvali i dvjema svojih vrijednih članica koji su netom otišli u zasluženu mirovinu: Branka Požgaj i Jasenka Kapetanović.

Filharmonijski bal 108

Program je nakon koncerta nastavljen u predvorju dvorane plesom uz Revijski orkestar
Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem Josipa Cvitanovića i uz pratnju anđeoskog glasa Martine Thomas, Ricarda Luquea i Nikole Jarkija.

Filharmonijski bal 109