Održana “Parada između četiri zida”

U Beogradu je pod zaštitom jakih policijskih snaga i bez incidenata održana "Parada između četiri zida", nakon što je prije tri dana MUP Srbije zabranio mimohod pripadnicima LGBT populacije na beogradskim ulicama

 
U prepunoj dvorani Medija centra skupu su nazočili su šef Delegacije Europske unije u Srbiji Vincent Degert i švedska ministrica za europske poslove Birgitta Ohlsson, koja je prije najavila da dolazi u Beograd kako bi nazočila Paradi ponosa.
 
Prije početka Parade između četiri zida ispred ulaza u Medija centar postavljen je policijski kordon, a u okolnim ulicama i kvartovima raspoređene su postrojbe interventne policije i žandarmerije, opremljene za razbijanje demonstracija.
 
Članovi Organizacijskog odbora ovogodišnje Parade ponosa današnji su skup, održan u dvorani Medija centra gdje su priredili i tiskovnu konferenciju, okončali jednominutnim prosvjedom ispred zgrade Medija centra na Terazijama.
 
Sjedeći na stiroporu, uz zastave duginih boja koje simboliziraju LGBT pokret, oni su istaknuli transparent sa brojevima 28. 09. 2013. najavljujući sljedeću Paradu ponosa. Nadamo se da će vlasti imati dovoljno vremena da nam za godinu dana omoguće šetnju od 970 koraka, poruka je organizatora ovogodišnje gay parade.
 
Premijer Srbije i ministar policije Ivica Dačić izjavio je beogradskom dnevniku Press da je 80 posto građana Srbije protiv održavanja gay parade i da bi u Beogradu došlo do krvoprolića da Pride nije zabranjen.