Skip to content

Odličan dan za Ninčević i Župan

nincevic zupan by ivo cagalj pixsell

Enia Ninčević i Romana Župan odlično su jedrile drugog dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu u jedrenju za klasu 470 u francuskom La Rochelleu, te su napredovale na 13. mjesto poretka. Šime Fantela i Igor Marenić u muškoj konkurenciji su 18.

Ninčević i Župan zauzele su sedmo i drugo mjesto i time sa 28. napredovale na 13. mjesto ukupnog poretka što je zasad njihov najbolji nastup na svjetskim prvenstvima.

Kvalifikacije su završile, mislim da smo sad na mjestu koje i zaslužujemo. Nije ugodno jedriti s diskvalifikacijom iz prvog plova prvenstva na pameti, ali odradile smo ta dva plova danas sasvim mirno. Sutra kreće finale, ajmo reći sve od početka, pa ćemo vidjeti kako će to izgledati kad su sve najbolje posade u istoj skupini, razmišljanje je Enije Ninčević.

Vode Francuskinje Lecointre/Geron.

Fantela i Marenić su imali dan iskušenja, nije išlo sve na moru kako su htjeli i zamislili, izgubili su nekoliko pozicija i nakon pet jedrenja su 18.

Nije bio naš dan, ali treba ga zaboraviti i ići dalje. U zlatnoj smo skupini, u finale se ne prenose bodovi nego pozicija, dakle to 18. mjesto će nam se gledati kao jedno jedrenje, što je za nas dobro i otvara nam mogućnost da se u finalu ravnopravno borimo za vrh. Sedam je jedrenja u finalu i plov za odličja, još je puno toga pred nama, miran je Šime Fantela.

Ante Botica i Jure Vuletić su 79. nakon kvalifikacija. Na prvom mjestu su i dalje Australci Belcher i Ryan. (Foto: Ivo Čagalj/Pixsell, HRT)