Odbačena bečka božićna drvca će grijati 3.000 stanova

Bečani još do 19. siječnja mogu na ekološki prihvatljiv način zbrinuti svoja božićna drvca i to na čak 504 specijalno za to predviđenih mjesta
Nepotrebna drvca se osim toga mogu zbrinuti i na 19 redovitih bečkih odlagališta otpada, a akcija prikupljanja je započela već dva dana nakon samog Božića.
Građani Beča ovu akciju komunalne službe za prikupljanje otpada pozdravljaju od samog početka, a samo prošle godine je prikupljeno 6.000 tona borova, što odgovara broju od cca 135.000 komada.
Raskićeni borovi se otpremaju u elektranu na biomasu, gdje se prerađuju u toplinsku energiju. Količina proizvedene energije od 1.700 MWh  dovoljna je za zagrijavanje čak 3.000 bečkih stanova u zimskom razdoblju u trajanju od mjesec dana. Osim toga na ovaj način dolazi i do smanjenja emisije CO2 za 800 tona, a bečka komunalna služba za prikupljanje otpada MA48 je na svojim internetskim stranicama postavila i kartu na kojoj su ucrtane sva odlagališta borova te građani tako samo jednim klikom miša mogu saznati koje im je najbliže.