Od silnih natječaja koje je najavljivao Čačić nema ni ‘n’

Sve što je ova Vlada u ovih nekoliko mjeseci učinila ide na teret gospodarstva, poduzetništva i građana’, rekao je Đuro Popijač komentirajući pad BDP-a.
 
‘Pad BDP-a je očekivan na temelju ekonomnske politike i poteza Vlade. Nije se moglo ni očekivati da bi bilo drugačije, sve što je ova Vlada u ovih nekoliko mjeseci učinila ide na teret gospodarstva, poduzetništva i građana’, izjavio je Popijač i dodao da je podizanje PDV-a direktan udarac na potrošnju, što pak dalje utječe na potražnju.
Popijač je uputio kritiku Vladi i da uništava investicije. ‘Vlada prijeti poduzetnicima da su lopovi i kriminalci, čime demotivira investitore. ‘Čačić je govorio o silnim natječajima od kojih nema ni ‘n’. Na kraju krajeva, sve što on kaže, meni se čini da on funkcionira u najmanju ruku kao dežurni komentator, a ne da je direktno suodgovoran za ono što se događa’, rekao je Popijač.
Bivši ministar gospodarstva komentirao je i Milanovićeve najave rasta BDP-a i rekao kako se previše oslanja na turističku sezonu. Popijač je dodao i kako očekuje još dramatičnije brojke.

Foto: Bernard Čović / Cropix
Izvor:  Dnevnik.hr

Akademija-Art