Skip to content

Occupy Croatia protiv zakona o strateškim investicijama

Aktivisti Occupy Croatie poručili su  Vladi RH da ne pristaju na rasprodaju prirodnih bogatstava i javnih dobara
 
Prodat će vam sve resurse, našu državu. Već su pola prodali. Uskoro ćemo jesti svi iz kontejnera, dok će oni i dalje piti šampanjac i uživati. Nećemo to trpjeti, poručili su okupljenima na Trgu bana Jelačića, na kojemu se, po novinarskoj procjeni, okupilo 70-ak aktivista
 
Na transparentima je pisalo Ne damo naše vode, šume i livade, Hrvatska nije na prodaju, Dobili ste javna dobra na čuvanje, a ne za rasprodaju, Prodane duše, Obrani javna dobra, Zahtijevamo reviziju pretvorbe, Privatizacija je Hrvatskoj dala stanje gore od svih zala.
 
Prosvjednu šetnju nastavili su do Cvjetnog trga, gdje su progovorili i protiv poduzetnika Tomislava Horvatinčića, a zatim su u povorci nastavili središtem grada do Glavnog kolodvora, gdje je jednoipolsatni prosvjed i završio. Aktiviste je cijelo vrijeme pratila policija.
 
U Splitu je 20-ak aktivista nezadovoljstvo predloženim zakonom izrazilo mirnom jednosatnom šetnjom od Peristila, preko Rive, gdje ih je nekoliko prolaznika pozdravilo pljeskom, do zgrade Banovine, u kojoj je smještena splitska gradska uprava i natrag.
 
Nosili su transparent na kojem je pisalo Hrvatska nije na rasprodaju!!! i povremeno pjevali domoljubne pjesme, a tijekom šetnje pratio ih jedan policajac.
 
Prosvjednici su rekli da je u posljednjih 20-ak godina većina političara iz dviju stranaka koje su bile na vlasti, HDZ-a i SDP-a, nakon završetka svojeg mandata u vlasti imala višestruko veću imovinu nego prije toga.

Foto: Tino Jurić (Pixsell)
Izvor: HRT

See also  Uz vatromet, pjesmu i šampanjac Hrvati ušli u 2013.