Oblikovna radionica: Kulturno ljeto u Plemenitašu

Mr.art. Vesna Osojnički, akad. kiparica, voditeljica Oblikovne likovne radionice Plemenitaš
vosojnicki@gmail.com

Oblikovna likovna radionica Plemenitaš, Plemenitaš 21, Lukovdol
Kulturno ljeto u Plemenitašu
od 09. 07. 2011.

Kulturno ljeto u Plemenitašu započinje 9. srpnja s XVIII. Međunarodnim raku sazivom

Ovogodišnji sudionici su: Yasmin Yarol iz Tuske, Radu Fulga iz Rumunjske, Marijan Slakić iz Našica, Silvija Lučevnjak iz Zavičajnog muzeja Našice i Vesna Osojnički. Tema ovogodišnjeg saziva je Keramička skulptura

Umjetnici će kroz desetodnevni boravak i rad u radionici načiniti skulpturu na zadanu temu i izmjeniti svoja iskustva te predstaviti svoj rad uz projektor prezentacije. Završna izložba biti će postavljena u vanjskom prostoru 18. srpnja, u 18.00 sati. Tom prigodom posjetitelji će moći pogledati i fundus umjetničke keramike. U dosadašnjim sazivima sudjelovalo je 97 likovnih umjetnika iz 18 zemalja. Fundus se sastoji od 300 radova suvremene keramike. Galerijski prostor je otvoren i za organizirane turističke posjete.

Posjetitelji će moći pogledati i Park skulptura mladih umjetnika od kojih posebno predstavljamo dvije ovogodišnje skulpture; Maje Šimunović „Trava“ i Marka Horvata „Uranjanje kita“.
Silvije Lučevnjak, voditeljica keramičke kolonije „Hinko Juhn“ iz Našica predstavit će koloniju 12. srpnja, u 19.30 sati.
Glazbeno-književni program je predviđen za 16. srpnja, u 19.30 sati. Tom prigodom predstavit će se mladi goranski književnik Davor Grgurić, uz glazbeni nastup goranskog etno sastava „Kej se, kaj se“ koji izvodi vlastite, autorske pjesme, napisane na hrvatskom književnom standardu i na nekoliko goranskih kajkavskih govora.