Skip to content

Obilježavanje Dana Gradskog muzeja Karlovac

Program obilježavanja Dana Gradskog muzeja Karlovac 2010.
Gradski muzej Karlovac, Strossmayerov trg 7, Karlovac
od 15. do 22. 12. 2010.

Organizator: Gradski muzej Karlovac

Ovogodišnji program obilježavanja Dana Gradskog muzeja Karlovac, osnovanog 18. prosinca 1904. godine odlukom karlovačkog Gradskog zastupstva, traje tjedan dana tijekom kojih će biti otvorene dvije izložbe i predstavljen CD Zbirke fotografija Gradskog muzeja Karlovac.

Program započinje u srijedu 15. prosinca u 19 sati otvorenjem izložbe radova polaznika muzejskog Tečaja crtanja i slikanja u prostoru Gradskog muzeja Karlovac, a nastavlja se u petak, 17. prosinca, u 18 sati, predstavljanjem novog, elektronskog kataloga Zbirke fotografija iz fundusa Gradskog muzeja Karlovac. Program završava otvorenjem studijske izložbe „Ledeno doba“,22. prosinca, u 19 sati u galeriji „Vjekoslav Karas“.
OTVORENJE IZLOŽBE RADOVA POLAZNIKA TEČAJA CRTANJA I SLIKANJA
Vrijeme: srijeda, 15. 12. 2010., 19 sati
Mjesto: Gradski muzej Karlovac, Strossmayerov trg 7, Karlovac
U srijedu, 15. prosinca, u 19 sati, u Maloj dvorani Gradskog muzeja Karlovac, otvara se izložba radova polaznika Tečaja crtanja i slikanja Gradskog muzeja Karlovac. Ovogodišnjom izložbom i pratećim katalogom, obilježava se 15 godina rada muzejskog tečaja pod vodstvom akademske slikarice Aleksandre Gorete.
PROMOCIJA CD-a „Iz starih albuma 2: Fotografije (1860-1957) iz fundusa Gradskog muzeja Karlovac“
Vrijeme: petak, 17. 12. 2010., 18 sati
Mjesto: Gradski muzej Karlovac, Strossmayerov trg 7, Karlovac
Novo izdanje Gradskog muzeja Karlovac, CD „Iz starih albuma 2: Fotografije (1860-1957) iz fundusa Gradskog muzeja Karlovac“, drugi je dio trilogije predstavljanja Zbirke fotografija, fotografskog opreme i pribora Povijesnog odjela. CD nas upoznaje sa 600-ak fotografija domaćih i stranih autora (ukupno njih 262) čiji su radovi poklonom ili otkupom ušli u fundus Gradskog muzeja Karlovac. Autorica CD je mr. sc. Sanda Kočevar, prof., viši kustos Povijesnog odjela, a oblikovanje i tisak ovog hrvatsko-engleskog izdanja povjeren je tvrtki Va-copy d.o.o.
OTVORENJE IZLOŽBE „LEDENO DOBA?!“
Vrijeme: srijeda, 22. 12. 2010., 19 sati
Mjesto: Galerija „Vjekoslav Karas“, Lj. Šestića 3, Karlovac
Organizator: Gradski muzej Karlovac
U srijedu, 22. prosinca, na početku zime, odnosno zimskog suncostaja (solsticija), u 19 sati, u galeriji „Vjekoslav Karas“ otvara se izložba pod nazivom „Ledeno doba?!“. Na izložbi će javnosti biti predstavljena Geološko-paleontološka zbirka GMK-a i nalazi iz razdoblja posljednjeg ledenog doba, te starijeg i mlađeg kamenog doba sa šireg područja karlovačke regije. U inovativnom dizajnu i oblikovanju izložbenog postava, koji potpisuje Zdenko Dubovečak, obrađuje se prapovijesna flora i fauna, te speleološki objekti s naglaskom na nalaze špiljskog medvjeda i prve tragove boravka ljudi u njima. Izloženi su eksponati iz fundusa Gradskog muzeja Karlovac, te posuđena građa iz Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Zagrebu, Muzeja grada Crikvenice, Zavičajnog muzeja Ozalj i Muzeja Turopolja iz Velike Gorice.
Autori izložbe su Kazimir Miculinić i Lazo Čučković, stručni suradnici Ivor Karavanić i Martina Petrak, autor vizualnog identiteta izložbe i izložbenog postava Zdenko Dubovečak, a edukativnog programa Lana Bede.

mr.sc. Hrvojka Božić, prof., ravnateljica Gradskog muzeja Karlovac

Akademija-Art.hr
13.12.2010.