Obdukcija pokazala – kosti pripadaju mlađoj ženskoj osobi

Zavod za sudsku medicinu policiji poslao prve rezultate obdukcije u kojima stoji kako dijelovi ljudskih kostiju pronađeni na smetlištu kamionskog parkirališta u selu Fulaje pripadaju mlađoj ženskoj osobi, prenosi HTV
To dodatno pojačava sumnje kako posmrtni ostaci, uz pronađenu odjeću i kosu, pripadaju nestaloj Antoniji Bilić.

Predstojnik Zavoda za sudsku medicinu u Zagrebu prof.dr. Davor Strinović nije želio potvrditi informaciju da su pronađene kosti Antonije Bilić. Krenuli smo sa našom obradom, dakle obradom posmrtnih ostataka, to znači najprije antropološko sudsko medicinska obrada, nakon toga odmah uzeti su uzorci bedrene kosti, zubiju i kose i krenulo se sa DNA analizom koja se radi u našem Zavodu, u našem DNA laboratoriju, i nadamo se da će nalaz biti gotovo unutar nekoliko dana, rekao je.

Smetlište na kojem su pronađene ljudske kosti udaljeno je nekoliko kilometara od odmorišta Modruš, gdje je u lipnju prošle godine posljednji put lociran signal mobitela Antonije Bilić. Navodno su nađene i traperice te žuta gumica za kosu, no to nije službeno priopćeno. Na mjestu događaja obavljen je opsežan očevid, a potom su dijelovi posmrtnih ostataka prevezeni u Zagreb na analizu.

Na terenu je, uz policiju i forenzičare, bio i državni odvjetnik Županijskog suda u Karlovcu Mladen Krajačić. Potvrdio je da su tjelesni ostaci preneseni na patologiju Zavoda za sudsku medicinu u Zagrebu, gdje se obavlja medicinska obdukcija, DNK analiza i utvrđivanje identiteta osobe. Zbog interesa istrage nije potvrdio navode da su pronađene traperice i gumica za kosu. 

Na prve informacije da su možda pronađeni posmrtni ostaci Antonije Bilić – oglasio se i odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić. Kazao je kako nije iznenađen. Ja sam od prvog dana u tom postupku i upravo činjenice koje su utvrđene tijekom glavne rasprave s vrlo visokim stupnjem izvjesnosti upućuju na to da bi se moglo raditi o ostacima Antonije Bilić, rekao je Ljubičić. Policija je izolirala obiteljsku kuću Bilićevih, u Kričkama kod Drniša. Obitelj već dulje vrijeme ne želi komunicirati s novinarima.

Zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva Antonije Bilić, na 40 godina nepravomoćno je osuđen Dragan Paravinja. On od 12. studenoga u šibenskome zatvoru štrajka glađu. Antonija je nestala 7. lipnja 2011., a posljednji je put viđena na čikolskom mostu prije nego što je ušla u Paravinjin kamion. Policija je za njom pokrenula nezapamćenu potragu. Paravinja je nakon uhićenja u BiH priznao ubojstvo, no pred hrvatskim pravosuđem sve je zanijekao.

Izvor: HRT