Skip to content

Obama i Romney potrošit će milijardu dolara


 
Potrošnja na oglašavanje u američkoj predsjedničkoj kampanji do sada je premašila 800 milijuna dolara, a tim će tempom do izbora doći do blizu jedne milijarde dolara, izvijestila je TV mreža NBC
 
Do sada je 807 milijuna dolara potrošeno na političke oglase za radio i televiziju, za lokalne i nacionalne mreže i kabelsko i zemaljsko emitiranje. Obamin izborni stožer potrošio je gotovo 300 milijuna dolara, a zajedno s odborom za političku akciju (super PAC) Prioriteti SAD-a i drugim skupinama koje ga podupiru, ukupno 352 milijuna dolara.
 
Stožer njegova republikanskog protukandidata Mitta Romneyja potrošio je 164 milijuna, a zajedno sa skupinama za potporu, ukupno 455 milijuna dolara. Odbori za političku akciju koji podupiru Romneyja, Američka raskrižja iRaskrižja GPS u oglašavanje su uložila 124 milijuna dolara.
 
Američka raskrižja samo su prošloga tjedna kupila oglasnog prostora za 11 milijuna dolara. Ostali veliki potrošači u Romneyjevoj kampanji su odbori za političku akciju: Obnovimo našu budućnost sa 69 milijuna USD, Amerikanci za blagostanje sa 46 milijuna USD i Amerikanci za sigurnost zaposlenja s devet milijuna USD te stranački Republikanski nacionalni odbor (RNC) s 24 milijuna USD.
Foto: Chron.com