O Barquinho (Brodić) u sklopu Petikatovo​g Dućana metafora u HDD galeriji

image001

U srijedu, 31. listopada, s početkom od 20 sati, u sklopu izložbe "Dućan metafora" u HDD galeriji, Petikat vas poziva na svečanost i druženje pod nazivom O Barquinho (Brodić)

Vrsni portugalski glazbenici, danas naši sugrađani i prijatelji, gitarist Pedro Ribeiro Rodrigues i pjevačica Amália Baraona u pratnji Dinka Stipaničeva, odsvirat će nam tri skladbe sa svojih novih albuma – "Sonate Carlosa Seixasa" i "Menescantando" – čiji se izlazak u izdanju portugalske kuće Numérica očekuje za koji dan, a koje ćemo potom, uz druženje, moći čuti u cijelosti.

U jednom će se trenutku večeri, nadomak svim svecima, dogoditi još nešto – ono što u katalogu Dućana metafora nosi naslov Farewell Bob.

Rođena u Portugalu, odrasla u Brazilu, pjevačica Amália Baraona započinje karijeru u Europi devedesetih godina, surađujući ponajviše s talijanskim glazbenicima. Repertoar joj pripada svijetu Bossa Nove, a posljednji album "Menescantando" njena je posveta Robertu Menescalu, jednom od klasika tog glazbenog pokreta, a koji na albumu i sudjeluje.

Pedro Ribeiro Rodrigues rođen je 1984. u Mira De Aireu, Portugal. Dobitnik 1. nagrade na gitarističkom natjecanju São João da Madeira 2003. iste je godine upisao Muzičku akademiju u Zagrebu gdje je i diplomirao te potom završio i poslijediplomski studij kod prof. Darka Petrinjaka. Nastupao je solo ili kao član gitarskog tria Elogio, snimao je za HRT, RTL Luksemburg i portugalsku televiziju RTP. Na novom albumu izvodi vlastite obrade devet sonata za gitaru portugalskog skladatelja Carlosa Seixasa (1704. –1742.)