sonja i bik

Stampedo je veseli bend koji ponekad i tužne pjesme ima. Koncertno je cabaretskog, te prema kraju, furiozno plesnog stila

Teško je naći glazbeni pravac kojim se nisu igrali i spajali nespojivo, te razdvajali spojivo. Ako nemate niti jedan od njihovih pet albuma obavezno nabavite ovaj šesti!!!! U sebi sadržava sve što su i inače voljeli, no i uvijek nešto novo. U ovom slučaju to je film i suradnja sa Damirom Martinovićem Mrletom.

Pred vama je „2 u 1″ – dva izdanja i nekoliko dodirnih točaka.

Prvih 5 pjesama na CD-u su pjesme Stampeda. „Dubidup” feat. Krmpa (Deafness by noise), „Foxtrot” i „Parkirališta u srcu” feat. Aljoša Šerić (Pavel) već su ranije objavljene kao zasebni radijski singlovi / videospotovi. Utjecaj kazališta, cabarea, scene, vidljiv je ako ništa drugo onda u zahvali Paoli Magelliju za inspiraciju u predstavi „Osvrni se gnjevno” i Vlatki Vorkapić za inspiraciju u dokumentarnom filmu „Gabriel”, a taj dramsko-kazališnii đir vodi nas dalje. Preostalih 13 pjesama zapravo je glazba iz filma „Sonja i bik”. Kako su Sonja, bik i Stampedo došli na jedan CD? Dodirne točke su autori: Stanko Kovačić i Ivanka Mazurkijević (oboje aktivni članovi Stampeda) plus Damir Martinović Mrle.

Za svoj rad na glazbi iz filma nagrađeni su na 59. festivalu igranog filma u Puli, a sam film osvojio je još dvije nagrade. Redateljski prvijenac Vlatke Vorkapić ostvario je najbolje kino otvaranje hrvatskog filma u posljednjih deset godina prema box office rezultatima s prihodom od čak 301.975 kuna, nagrađen je u zemlji i inozemstvu i što je najbolje potaknuo je gledatelje da se dobro nasmiju.

P.S. – Stampedo su: Ivanka Mazurkijević, Stanko Kovačić, Daniel Šuljić i Nikola Crnković.

stampedo

Popis pjesama:
Stampedo
1. Vjetar
2. Dubidup feat. Krmpa (Deafness by noise)
3. Miss Europe
4. Foxtrot
5. Parkirališta u srcu feat. Aljoša Šerić (Pavel)
Sonja i bik
6.Ojkanje
7. Guska
8. Staze stare
9. On disco
10. Neću pod nož
11. Aktivistički tulum
12. Dar
13. Ljubavna
14. Centrifuga / Vjetar
15. Selo
16. Susret s bikom
17. Plačidrek
18. San