Nova knjiga u Znanju: Što žene žele?

Sto zene zele naslovnica meki

O ženskim tajnama kroz zanosti i pusatolovinu

Nakladnička kuća Znanje pod motom Knjiga dostupna svima nudi djelo Daniela Bergnera Što žene žele? s podnaslovom Pustolovna znanost o ženskim tajnama. Ovako u Znanju najavljuju svoju novu knjigu: – Opće poznata je stvar da muškarci u seksu švrljaju dok žene čeznu za bliskošću i povjerenjem. Daniel Bergner u ovoj provokativnoj knjizi preokreće sve ono što smo mislili da znamo o skrivenim ženskim željama. Na temelju opsežnih istraživanja i brojnih intervjua s glasovitim behavioristima Bergner preispituje tradicionalno poimanje ženske seksualnosti. Daniel Bergner redovito piše za The New York Times, autor je dviju publicističkih knjiga In the Land of Magic Soldiers: A Story of White and Black in West Africa (proglašena knjigom godine) i God of the Rodeo: The Quest for Redemption in Louisiana’s Angola Prison.

Bergnerova istraživanja predstavljaju pionirski poduhvat u suvremenoj seksualnosti i suočavaju čitateljers kontroverznim, pa i neugodnim otkrićima. Buntovna, izuzetno pronicava, briljantna i prosvjetiteljska, knjiga Što žene žele? promijenit će stavove o ženama i seksu, i zasigurno potaknuti brojne diskusije.

Ovo hrabro i privlačno putovanje kroz svijet ženske čežnje traži odgovore na provokativna pitanja, kao npr:
Jesu li žene možda manje monogamne od muškaraca?
U kakvom su odnosu prisnost, emocionalna povezanost i požuda?
Jesu li žene sklonije seksu sa strancima i grupnom seksu nego što se to uopće dade naslutiti? Nije li u stvari „slabiji spol” agresivniji i anarhičniji u seksu od muškaraca?
Koja je uloga narcizma – želja da se bude željena – u ženskoj seksualnosti?
Jesu li političke stečevine („Ne znači ne”) štetne u krevetu?
I nije li potraga za „ženskom viagrom” zapravo potraga za izlječenjem od monogamije?

Knjigu Što žene žele prevela je Neda Helena Jeny, izdala je nakladnička kuća Znanje, a dostupna je u svim knjižarama po cijeni od 99 kn. U tisku su širom svijeta o njoj ovako pisali:
„Razbija mnoge od naših mitova o strasti.” The Atlantic
„Nevjerojatno zanimljivo!” New York magazine
„Fascinantno… Preispituje sve moderne stereotipe o ženskoj seksualnosti.” Slate
Svi ovi detalji svakako će privući čitatelje, koji će se sami uvjeriti da su ženske tajne sada na neki način – otkrivene.