Objava nominiranih za najkvalitetnija i najuspješnija glazbena djela i izdanja u 2010. godini po izboru struke zakazana je za utorak, 29. ožujka u 11 sati, u dvorani br. 4 Movieplexa u zagrebačkom Centru Kaptol.

Diskografska nagrada Porin ove godine svečano proslavlja punoljetnost. Ponosni na sve što smo proteklih 18 godina stvorili u hrvatskoj glazbi, želimo biti još bolji i uspješniji.
Punoljetnost podrazumijeva odgovorniji i ozbiljniji Porin, ali ujedno i Porin spreman na promjene. Po prvi puta u povijesti nagrade trima nominiranima u svakoj kategoriji bit će dodijeljen posebno dizajniran i proizveden Certifikat o nominaciji za Porin 2011.
Nakon godine koja je izrodila mnogo dobrih albuma, pjesama i novih izvođača, 1156 glasača je imalo odgovoran zadatak: izabrati po tri najbolja u 51 kategoriji.
Jedan od napetijih trenutaka bit će objava 6 pjesama u konkurenciji za Hit godine. O pobjedniku te kategorije će odlučivati publika, sve do zadnjih trenutaka središnje dodjele nagrade u nedjelju, 15. svibnja u Biogradu na Moru.
Ali prije toga – doznajte tko je sve nominiran za „punoljetni“ Porin, u utorak 29. ožujka, u dvorani br. 4 Movieplexa u Zagrebu.

Akademija-Art.hr
27.03.2011.