Nomen est omen! Uz Valentinovo 2013.

Pjesmom i dobrim željama za dug i zdrav život
I ove godine članovi Podružnice Zagreb Hrvatskog katoličkog liječničkog društva posjetili su na Valentinovo svog duhovnika mons. dr. Valentina Pozaića, pomoćnog biskupa zagrebačkoga i čestitali mu imendan
Kao i svake godine, Crkva se 14. veljače prisjeća svetog Valentina, sveca i mučenika koji je svoju odanost Bogu platio mučeničkom smrću 269. godine. No, kao što stara latinska izreka kaže Nomen est omen! (Ime je znak!) možda nije slučajnost što je biskup Valentin duhovnik Hrvatskoga katoličkoga liječničkog društva. Naime, korijen je njegovog imena u latinskoj riječ válens što znači zdrav, krepak. Iz toga je korijenskog značenja imena u nekim europskim zemljama, a napose u Sjevernoj Americi, nastao običaj da se na spomendan sv. Valentina izmjenjuju čestitke i darovi za zdravlje, sreću, svako dobro. Isti je razlog da ga vjernički puk smatra zaštitnikom od bolesti, napose zaraznih.

A članovi su HKLD-a svog duhovnika ovom prigodom počastili ne samo dobrim željama za dug i zdrav život, već i pjesmom, što se vidi i na priloženoj fotografiji. Biskup Valentin uzvratio im je gostoprimstvom u svečarskom ugođaju što su članovi HKLD-a iskoristili kao još jednu priliku za ugodno druženje sa svojim duhovnikom.