Skip to content

Nogomet: Hrvatska pobijedila Estoniju

 

U pripremnoj utakmici uoči Eura hrvatska je reprezentacija u Puli pobijedila Estoniju sa 3:1 pogocima Ćorluke (16), Kalinića (20) i Vukojevića (81)

 
Kada su prvih petnastak minuta odigrali u ritmu zagrijavanja već smo se uplašili da će to biti čista dosada od “B” postave Hrvatske. Slaven Bilić na tribinama je ostavio Srnu, Modrića i Jelavića, a Olić i Pranjić ionakon nisu bili planirani za igru.
 
Nema ni Pletikose, Lovren je ozlijeđen, a na klupu je izbornik posjeo Mandžukića, Šimunića, Rakitića i Kranjčara. Praktički, od startera za prvenstvo Europe na travnjaku u Puli bili su tek Vida, Ćorluka, Strinić i Dujmović. Želio je Bilić vidjeti s kakvim arsenalom raspolaže u drugoj liniji, želio je vidjeti kako će reagirati Iličević, Kalinić i Badelj, koji bi prema kalkulacijama trebali otpasti s Eura.
Iličević je u 16. minuti izveo slobodan udarac, Perišić dotaknuo loptu, a kapetan Ćorluka iz blizine, za 1:0 zatresao mrežu nemoćnog Pareika. Tada je započelo pet minuta rapsodije, dovoljno da sruši i jaču momčad od slabašne Estonije. Badelj je odlično prošao, šutnuo, a Pareiko krajnjim naporom odbio. Malu vratolomiju izveli su Kalinić i Perišić u 18. minuti, potonji je škaricama umalo pogodio, a sudac Fabian dosudio opasnu igru. Pa, je uslijedila odlična akcija u trokutu Iličević-Vida-Kalinić, ali naš napadač za malo je bio neprecizan.
I kruna tih ludih pet minuta, u 20. minuti Hrvatska je povela s 2:0. Eduardo je oduzeo loptu obrani Estonije, petom loptu svom čuvaru proturio kroz noge i uposlio Perišića, koji je poslužio Kalinića koji je zabio. U 37. minuti Vida je pogodio vratnicu. Pa, je u 38. minuti opet na djelu Kalinić, Pareiko je jedva obranio. I još jednom, kada je proigrao Strinića, Eudardo je Hrvatskoj dao miris Brazila. U nastavku Bilić je dao prigodu Šimuniću (preuzeo kapetansku vrpcu od Ćorluke), Vukojević i Kranjčaru, kasnije su ušli Rakitić i Mandžukić, ali pravog ritma u igri Hrvatske nije bilo. Prijetio je Rakitić, pa Kalinić.
Na kakvim mukama je sada Slaven Bilić. Kod kuće mora ostaviti Kalinića ili Iličevića, možda i obojicu, da o Badelju, koji je oduzeo sve lopte na sredini i ne govorimo. Kalinić je pokazao koliko je opasan, od Iličevića su kretale sve akcije Hrvatske… Inače, na “Drosini” je Hrvatska prvi put zaigrala u kockastom, domaćem dresu, u kojem će na Euru igrati protiv Irske i Italije. Nije loš, one male kockice na rukavima dobro izgledaju.

Možda su brojevi malo presvijetli, ali ne treba biti previše kritičan. Navijanje nije bilo baš nešto, tek je HNS svako malo dobijao porciju uvreda. A nije ni moglo biti drugačije, iza jednog gola bila je Torcida, iza drugog, odvojeni žicom, Armada i BBB, negdje su bili Uvijek vjerni. Nema sloge među našim navijačkim skupinama ni kada igra Hrvatska. U svečanoj loži izostali su predsjednik HNS-a Vlatko Marković, nije bilo ni Zdravka Mamića. Valjda su htjeli izbjeći susret s prisutnim ministrom Željkom Jovanovićem.

See also  Martinović zlatna u Rusiji

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Izvor: Vecernji.hr

Akademija-Art