Ništa od senzacionalne pobune u HDZ-u

hdz-PXL

Odvjetnik Vladimir Gredelj koji je u petak najavio da će danas objaviti imena HDZ-ovaca nezadovoljnih “antidemokratskim procesima u stranci”, danas je objasnio da zastupa samo općinsku organizaciju HDZ-a Konavle na čelu koje je Nikša Trojanović

Trojanović traži od Karamarka da pokrene stegovni postupak protiv Luke Korde, načelnika općine Konavle jer je organizirao Izbornu skupštinu iako općinska organizacija funkcionira.

Novinari koji su došli na konferenciju pitali su je li ih na konferenciju “dovukao na prevaru”, budući da je dio medija Gredeljevo otvoreno pismo u petak protumačio kao tvrdnju da Karamarko guši slobodu i demokraciju u HDZ-u i najavu raskola u stranci.

Nisam ja autor novinskih tekstova. Nigdje to nisam napisao, a to što je pisalo u članku stvar je urednika, rekao je Gredelj. Dodao je kako ne smatra da je konavoska organizacija HDZ-a marginalna te da iza njega stoje i neki ugledni osnivači HDZ-a, među kojima je, tvrdi, i Ivo Banac.

Da iza Gredelja stoji samo ogranak HDZ-a iz Konavala ne vjeruju članovi Odbora za branitelje zagrebačkog HDZ-a, koji su došli na Gredeljevu konferenciju za novinare u Westinu. Uzvicima su prekidali Gredelja nakon čega je on napustio dvoranu. (Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Izvor: HRT)