Nikolić: Mogli smo stvoriti Hrvatskoj probleme za ulazak u EU, ali nismo

Tomislav Nikolic

Tomislav Nikolic

Nikolić je izjavio kako će u doći 30. lipnja u Zagreb na svečanost povodom ulaska Hrvatske u EU. No, možda bi mogao i taj posjet preskočiti ukoliko se Kosovo predstavi kao država

“Vi znate da je Srbija mogla stvoriti dosta problema odluci da Hrvatska bude član EU zato što nije poštovala nekoliko dogovora koji su bili uvijet bez kojeg se ne može, posebno u raspolaganju Srba svojom imovinom, sigurnom povratku… Ali nije u redu zaustavljati druge u napredovanju, nego trčati tako da napreduješ i sam”, izjavio je srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić na Summitu država centralne Europe koji se održava u Bratislavi.

Istaknuo je kako će kao predsjednik Srbije poželjeti Hrvatskoj da napreduje u EU te će na taj način pokazati Europskoj uniji da je i njihov cilj ulazak u tu porodici. Hrvatska nije trebalo da uđe toliko pre Srbije.

“Cilj mi je da Srbija stvori oazu mira, posebno između bivših jugoslovenskih republika jer više nema nijednog razloga da se okrećemo samo jednom dijelu naše prošlosti, u kojem smo ratovali, već i onom drugom u kojem su države bivše SFRJ surađivale i dijele proizvode te na zajednička tržišta izlaili pod imenom jedne tvrtke”, rekao je Nikolić. (Soundset)