Skip to content

Nikolić i Dačić na božićnoj misi u beogradskoj katedrali

U beogradskoj katedrali u Župi Krista Kralja, su nazočili, osim velikog broja vjernika katolika, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić
– Sretan, srećan, blagosloven i čestit ovaj Božić. I neka u svima nama odjekuje i velika mudrost Istoka – prenose srpski mediji riječi beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara s božićne mise u beogradskoj katedrali u Župi Krista Kralja, kojoj su nazočili, osim velikog broja vjernika katolika, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić, predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, veleposlnici i predstavnici vjerskih zajednica.
– Rođenje i rađanje nije igra slučaja ili neka sistemska greška, to je čudo svih čudesa i središte života. Ove noći ne možemo ni shvatiti ni prihvatiti da je u posljednjih deset godina u našoj zemlji nestalo više od 300 000 njenih stanovnika – rekao je Hočevar u sinoćnoj propovedi za Badnje veče pojasnivši kako je sadržaj Božića za sve kršćane jednak, slavi se rođenje božijeg sina Isusa Krista i ocjenio kako "svi vide potrebu da se u ljudima rodi novi čovjek, jer bez toga nema novih vremena". Nadbiskup Hočevar je dodao kako postoje "vanjske razlike u slavlju istočnih i zapadnih crkava zbog različitih obreda, ali sadržaj je uvek isti i katolici u Srbiji Božić slave kao i katolici u čitavom svijetu".
Foto: MARKO DJURICA
Izvor: Vecernji.hr