Niko Kovač: Uvjeren sam da ćemo pobijediti

trening hrvatska

Vatreni večeras love plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Nakon deset utakmica u kvalifikacijskoj skupini i prvog dvoboja s Islandom u Reykjaviku u dodatnim kvalifikacijama (0:0), u 20.15 na Maksimiru slijedi odlučujućih 90 minuta protiv Islanđana, a put u Brazil donosi samo pobjeda

Ekipa Nike Kovača pokušat će zaustaviti negativan niz od čak pet utakmica bez pobjede i predvođeni podrškom hrvatskih navijača svladati Island za četvrti nastup Vatrenih na SP-ima. U goste im stiže najveće iznenađenje ovih kvalifikacija Island, koji je i u Reykjaviku pokazao da Vatrenima neće biti lako.

U svojem kratkom mandatu Niko Kovač uspio je ponovno stabilizirati igru, ali je i svjestan kako još uvijek nije na razini na kojoj bi trebala biti. Ipak, Kovač zrači optimizmom i uvjeren je kako će Hrvatska nastupiti na smotri najboljih svjetskih reprezentacija.

– Uvjeren sam da ćemo pobijediti. U očima svojih igrača vidim žar i želju za trijumfom. Igramo doma pred svojim navijačima i to će biti naša prednost. Dvoboj s Islandom za nas je pravi finale. Moramo pobijediti i idemo u Brazil. Moramo biti bolji u detaljima i sitnicama i to će biti, siguran sam, dovoljno, smatra Kovač. (Foto: G.Mehkek/Cripix)