Niko Kovač novi izbornik

niko kovac

niko kovac

Nakon što je izbornik Igor Štimac u ekskluzivnom razgovoru za HRT ponudio ostavku, sastao se Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza. Čelnici HNS-a odlučili su prekinuti suradnju sa Štimcem, a za vršitelja dužnosti jednoglasno je izabran Niko Kovač.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker istaknuo je da je Štimac imao maksimalnu podršku HNS-a, ali zbog loših rezultata i igre, koji nisu na razini hrvatske nogometne reprezentacije, odlučeno je kako se raskida suradnja s dosadašnjim izbornikom. Odluka je donesena na prijedlog Šukera.

Predsjednik HNS-a napomenuo je kako, unatoč Štimčevoj najavi, od sada već bivšeg izbornika nije dobio ostavku ni u pisanom ni u usmenom obliku.

Kovač kao dugotrajna mogućnost

IO HNS-a je odlučio povjeriti reprezentaciju Niki Kovaču s kojim se želi nastaviti suradnja i nakon dodatnih kvalifikacija, kao i u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu. Šuker je napomenuo kako ostanak Nike Kovača na klupi Vatrenih ne uvjetuje prolazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Niko Kovač dobio je povjerenje čelnika HNS-a kao dugotrajni kapetan Vatrenih te dobro poznaje igrače. Odluka IO-a je bila jednoglasna i svi smo se složili kako je Niko Kovač idealan izbor. To je važna poruka, naglasio je Šuker.

Novi izbornik bit će predstavljen u četvrtak na konferenciji za novinare.

Kazne Lovrenu i Striniću

Čelnici HNS-a odlučili su također da će zbog narušavanja ugleda hrvatske nogometne reprezentacije Dejan Lovren i Ivan Strinić biti kažnjeni s po 20.000 eura.

Ispred Kovača je težak zadatak. U samo mjesec dana mora posložiti razbijene kockice, vratiti samopouzdanje među igrače te pronaći izgubljenu igru. FIFA će u četvrtak objaviti novu ljestvicu reprezentacija nakon koje će odrediti nositelje u dodatnim kvalifikacijama. Ždrijeb parova održat će se u ponedjeljak 21. listopada, a utakmice će se igrati 15. i 19. studenog. (Foto: Daniel Kasap/PIXSELL, HRT)