Neno Belan gost Massimu u Areni Pula!

belan-massimo

Manje od tjedan dana dijeli nas od prvog Massimovog samostalnog koncerta u pulskoj Areni. Pripreme za koncert, koji je dragulj njegove 30-godišnje karijere, u punom su jeku

Jedna od najljepših hrvatskih pozornica na otvorenom uskoro će biti spremna, ne samo za Massima, već i nekoliko glazbenih gostiju. Tu su legendarni slovenski kantautor Vlado Kreslin, glazbena diva Nina Badrić te prijatelj i srodna umjetnička duša Neno Belan.

“Biti gost na koncertu u Areni je prilika koja se ne propušta. To je po mom mišljenju najljepši prostor za ljetne koncerte u Hrvatskoj. Massimo i ja smo prijatelji od 80-ih, u slično vrijeme smo počeli, ja s Đavolima, on s grupom Dorian Gray. Još 90-ih me pitao da mu napišem pjesmu i uspio sam je napisati 16 godina kasnije. Pjesma “Zar više nema nas” jedna je od najuspješnijih u mojoj karijeri uopće i bila je najemitiranija pjesma prema ZAMP-u”, kazao je Neno Belan povodom gostovanja u Puli i zaželio nam svima lijepo vrijeme 17.08.

„Glazba koju stvara grupa ljudi je magična sama po sebi!” (Massimo)

Izuzmemo li goste, broj glazbenika na bini popeo se na ukupno 16 ljudi. Massimov standardni bend u sastavu: Dalibor Pipo Matošević (gitara), Aleksandar Sale Ismailovski (klavijature), Goran Delač (bas), Boris Popov (udaraljke), Marko First (violina, gitare), te Marko Matošević (bubanj), dobio je pojačanje. Osim pratećih vokala, Vanese Mišić i Martine Majerle, tu je i cijela gudačka sekcija. Svi zajedno posjetiteljima će osigurati pravu glazbenu deliciju koja će podjednako ugoditi i uhu i oku.

„To se ne može ni vidjeti ni dotaknuti, a opet taj titraj u zraku izaziva emocije….” (Massimo)

Susrećemo se s dosad najvećom produkcijom, u rangu inozemnih zvijezda, u čijem se kreativnom timu nalaze Željko Radočaj, zadužen za tehnički dio, redatelj rasvjete Reno Raos, video umjetnik Ivan Marušić Klif, ton majstor Nenad Zubak i mnogi drugi.

Vjerujemo da prekrasna arhitektura Amfiteatra, obasjana reflektorima i zvjezdanim nebom, uz miris mora i hitove poput „Suze nam stale na put”, „Iz jednog pogleda”, „Zar više nema nas”, „Tišina” ili „Sjaj u tami” mogu s puno pozitivne energije napuniti srce ne samo ljubitelja Massimove glazbe, već i onih koji će to tek postati.

Zato, pozivamo Vas da nam se pridružite 17. kolovoza u Areni Pula.