Nenad Reberšak: Carnevale di Venezia

Nenad Reberšak rođen je 8. kolovoza 1953. u Splitu. Osnovnu i srednju školu završio je u Zagrebu.

Fotografijom se bavi više od 30 godina i do sad je sudjelovao na stotinjak zajedničkih i dvadesetak samostalnih izložbi fotografija.

U posljednje dvije godine priredio je izložbu fotografija životinja povodom 80. godina zagrebačkog Zoološkog vrta, izložbu fotografija maski s karnevala u Veneciji, izložbu fotografija Zagreba koje je stihovima oplemenio naš poznati šansonijer Zvonko Špišić, te izložbu Hrvatska iz zraka postavljenu u Austriju. Ista izložba "Hrvatska iz zraka" bila je postavljena u Selcu 2007. godine povodom Dana crikveničko-vinodolske rivijere.

Dobitnik je nagrade Hrvatskog novinarskog društva "Nikša Antonini" za fotografiju godine 1998. i 2003. te priznanja "Milan Grlović" HND-a za unapređenje fotografskog izraza i organizaciju izložbi Hrvatska novinska fotografija.

Fotografijama iz zraka dvije godine za redom osvojio je nagradu Generalturista za najljepšu turističku fotografiju Hrvatske, zlatnu plaketu grada Rovinja za najljepšu fotografiju Istre, zlatnu plaketu Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije za najbolju fotografiju hrvatskih dvoraca, zlatnu plaketu na izložbi "Otok i more". Dobitnik je zlatne medalje za pojedinačnu i kolekciju fotografija životinja hrvatskih šuma i dobitnik Grand prixa Salona u Osijeku.

Zaposlen je u zagrebačkom Dopisništvu Novog lista kao fotoreporter.