Skip to content

Nema razloga za stečaj “Gredelja”

Saborski zastupnik Hrvatskih laburista (HL) Mladen Novak na konferenciji za novinare je rekao da nema razloga za stečaj tvornice željezničkih vozila Gredelj ocjenjujući kako je stečaj pokrenut po nečijem nalogu

 
Uprava TŽV Gredelj u ponedjeljak je podnijela prijedlog Trgovačkom sudu u Zagrebu da utvrdi jesu li ispunjeni uvjeti za otvaranje stečajnog postupka s preustrojem.
 
Novak je kazao da nema razloga za pokretanje stečajnog postupka jer blokada računa Gredelja ne traje 60 dana niti ukupni iznos dugova premašuje iznos temeljnog kapitala. Podsjetivši da su dva bivša Gredeljeva direktora odbila pokrenuti stečaj, kazao je da je sada za novog predsjednika Uprave doveden Robert Frdelja koji "ne zna u šta je ušao".
 
Dvojbenim smatra i Frdeljev položaj, jer je on istovremeno predsjednik Uprave Gredelja i direktor Poslovne jedinice tehnologija u HŽ Putničkom prijevozu.
 
Novak je upozorio i da stečajem bez posla u Gredelju ostaje 750 radnika i obitelji, od njih 1450 te se upitao u čijem se interesu ta tvrtka gura u stečaj. Podsjetio je i da je 18. siječnja 2012. na saborskom aktualnom satu prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić kazao da u Gredelju kreće proizvodnja, a do danas do toga nije došlo.

Foto: Laburisti.com