Skip to content

Nema odgovora od Gorana Radmana zašto joj je uručio ozkaz

Goran Radman

Puno pitanja, a nijedan odgovor. Tako je izgledala tematska sjednica saborskog odbora za informatizaciju i medije posvećena HRT-u

I dok je Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a stanje u javnom servisu ocijenio ‘dobrim’ za oporbu (HDZ) situacija je izvanredna ili kako je to plastično opisala Sunčana Glavak ‘u zoni sumraka’.

Tužno je bilo gledati kako se pozicija i opozicija nabacuju frazama i ‘velikim’ riječima, a u zadnjoj klupi na rubu suza gutajući ‘kugle’ da ne zaplače sve promatra Marina Pavičić, dojučerašnja djelatnica s Prisavlja, koja je prema vlastitoj tvrdnji otkaz dobila jer je javno ispričala što je rekla Snježana Abdurahmanović prije nego li se raznijela bombom na samoborskom groblju. A ta je priča, podsjetimo, ukazivala na mobbing i korupciju u samom vrhu Prisavlja.

Ana Jelinić, novinarka HRT-a, izašla je na kraju dvosatne rasprave za govornicu i upozorila sve prisutne da Pavičić sjedi u zadnjoj klupi i da od Gorana Radmana, glavnog ravnatelja HRT-a, traži da javno kaže zašto joj je uručio otkaz, ali to se nije dogodilo. Baš kao što nije našao za shodno izaći za govornicu nakon što su članovi Odbora, mahom iz redova oporbe, tražili odgovore na neka druga pitanja.

No kako je bilo jasno da ima zdušnu potporu SDP-a za svoj rad šef s Prisavlja odlučio je sve ignorirati. Tek u uvodnom obraćanju naveo je kako situacija na HRT-u nije ‘izvanredna kako to neki žele prikazati već je dobra’. Naveo je kao je 2012. godinu HRT završio u minusu s 29 milijuna kuna, a kako je u prvih osam mjeseci 2013.godine u plusu za 96 milijuna i da je sva prilika daće ovu godinu poslovati pozitivno. Najavio je kako je u financijskom planu za 2014. godinu ucrtano 200 milijuna kuna ulaganja u opremu i tehniku te da od kada je on na Prisavlju ima 25 ljudi manje odnosno da ih je danas 3345.

‘Za održivo poslovanje potrebno je broj zaposlenih smanjiti za 600 do 700, ali je istovremeno potrebno ulagati u ljude’, kazao je Radman najavivši nova zapošljavanja na Prisavlju.

See also  E-ispiti rješavat će se na tabletima, a ocjene će određivati program

Jasen Mesić (HDZ) kazao je kako mu je dosta bilo lijepih riječi i obećanja te da od Radmana traži pismeno izvješće kao što od Vijeća za elektroničke medije traži da mu dostavi ispunjava li HRT sve obveze s domaćim sadržajem.

‘Domaći audio-vizualni sektor je nezadovoljan i o tome ne možemo šutjeti’, kazao je Mesić. (Foto: Igor Kralj/Pixsell, Tportal)