Navijači se okupljaju u Zagrebu

hrvatski navijaci uoci srbije zagreb2 by patrik macek pixsell

Atmosfera pred veliki obračun Hrvatske i Srbije na Maksimiru se polako zagrijava, navijači od jutra pristižu u Zagreb iz svih dijelova Hrvatske.

Oko 35.000 najsretnijih utakmicu će pratiti s tribina maksimirskog stadiona, a za ostale je organizirano skupno gledanje utakmice u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Jake policijske snage još od jučer su raspoređene na svim važnijim prometnim punktovima te na svim raskrižjima koja vode do maksimirskog stadiona, a pod posebnom prismotrom je hotel Sheraton, gdje su smješteni srpski reprezentativci koji su danas bez ijednog incidenta prošetali Botaničkim vrtom.

Ovu utakmicu je Ministarstvo unutarnjih poslova okarakteriziralo kao utakmicu visokog rizika iako nema gostujućih navijača, pa je time smanjena mogućnost sukoba. Mjere sigurnosti su ipak maksimalne, a za ovu svrhu angažirano je više od 1000 policajaca.

Osim navijača, za utakmicu su se pripremili i u ZET-u.

Kada sigurnosni razlozi to budu zahtijevali preusmjerit ćemo tramvajske linije u zoni centra, odnosno zoni maksimirskog stadiona uobičajenim alternativnim pravcima, što znači Zvonimirovom odnosno preko Glavnog kolodvora, poručili su iz ZET-a.

Hrvatski nogometni savez dao je upute navijačima u kojima ih je zamolio da što prije dođu do maksimirskog stadiona koji svoja vrata otvara već u 15:00 sati. Na utakmici je, osim uobičajenih zabrana nošenja pirotehničkih sredstava i kišobrana, zabranjeno i nošenje transparenata pa čak i zastava većih dimenzija od 3×2 metra. Iz HNS-a su zamolili navijače da zastave većih dimenzija i transparente objese na ograde oko stadiona kako bi stvorili što bolji dekor, a da pritom ne smetaju ostalim gledateljima u normalnom praćenju susreta.

Foto: Patrik Maček/Pixsell
Izvor: HRT