Natječaj za predlaganje izložbi i projekata u HDD Galeriji

U tijeku je poziv na predlaganje izložbi i projekata za program HDD galerije u 2013. godini

Zbog simultanog trajanja natječaja za sudjelovanje na Izložbi hrvatskog dizajna 1112, rok za prijavu prijedloga produljen je do srijede 27. lipnja 2012.
Hrvatsko dizajnersko društvo poziva autore i autorske timove (dizajnere i one bliskih disciplina, kritičare i kustose) na predlaganje izložbi i projekata za program HDD galerije u 2013. godini. Rok za predaju prijava je 27. lipnja 2012.
Prijavnicu, tlocrt galerije te više informacija o natječaju pronaći ćete na http://dizajn.hr/#/1065
Razmatrat će se projekti koji:
– stručno predstavljaju recentnu domaću i međunarodnu dizajnersku praksu visoke razine
– kroz autorske izložbe ili kustoske koncepcije istražuju i reaktualiziraju djela domaćih dizajnera iz proteklih razdoblja
– koristeći se metodama dizajna kritički reagiraju na društvene pojave/situacije/probleme
– afirmiraju ključne vrijednosti dizajna te njegovu poziciju u široj javnosti.
Pri selekciji, prednost će imati promišljeni, ekonomični (niskobudžetni) projekti.
Prijedlozi mogu uključivati izložbe u HDD galeriji, radionice i projekte međunarodne suradnje. Prijedloge mogu podnijeti autori i autorski timovi iz područja dizajna i srodnih disciplina, kritičari i kustosi. Svaki predlagatelj ima pravo sudjelovanja na ovom natječaju s više prijedloga.
Sadržaj natječajnog prijedloga
Prijedlozi se podnose putem prijavnice.
Natječajni prijedlog treba sadržavati: naziv projekta, detaljan opis projekta, ciljeve projekta, detaljan troškovnik i podatke o predlagatelju (životopis). Ukoliko je potrebno prijavnici možete priložiti dodatne materijale koji daju potpuniji uvid u sam projekt. Ispunjene prijavnice šalju se na adresu hdd@dizajn.hr.
Nepotpune prijavnice nećemo uzeti u razmatranje, na raspolaganju smo vam oko svih pitanja, nejasnoća i eventualno potrebnih savjeta.
Selekcija radova
Pristigle prijedloge odabrat će Galerijski savjet HDD-a na temelju čega će prihvaćeni prijedlozi biti uvršteni u prijedlog programa HDD-a za financiranje u 2013. godini od strane Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.
Galerijski savjet HDD-a čine: Zlatko Kapetanović, Maroje Mrduljaš, Sunčica Ostoić, Mirko Petrić, Željko Serdarević, Slaven Tolj i Nevena Tudor Perković
Rokovi
Prijave se primaju do 27. lipnja 2012. godine putem e-mail adrese hdd@dizajn.hr. Rezultati poziva bit će poznati do 5. srpnja 2012.
Postavljanje pitanja
Za sve dodatne informacije možete se obratiti voditelju galerije Marku Golubu e-mailom na adresu hdd@dizajn.hr ili telefonski na broj 099 6303 110.
Rok za prijavu produljen je do srijede 27. lipnja

Akademija-Art