Skip to content

Natječaj za organizatora i voditelja projekta Aleja skulptura

NATJEČAJ: Hrvatsko društvo likovnih umjetnika i Organizacijski odbor Aleja skulptura na savskom nasipu raspisuju natječaj za organizatora projekta

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika i Organizacijski odbor projekta Aleja skulptura na savskom nasipu odlučili su raspisati natječaj za organizatora/voditelja projekta.

Idejni prijedlog za Aleju skulptura na savskom nasipu dao je hrvatski kipar Ratko Petrić još 1985. na Zagrebačkom salonu. Od 1990. počela se ostvarivati prva faza. Do sada je postavljeno jedanaest skulptura te je želja Organizacijskog odbora i HDLU-a da se projekt nastavi.

Ovim putem pozivamo sve članove i članice HDLU-a, prvenstveno kipare i kiparice sa završenom Akademijom likovnih umjetnosti i poznavanjem kiparskih tehnologija te poznavanjem prostornih dispozicija i osviještenost o vrijednosti samog projekta za kulturu Grada Zagreba ali i kulturu Hrvatske, da se prijave na natječaj za organizatora i voditelja projekta.

HDLU i Organizacijski odbor od svakog sudionika i sudionice natječaja traži da prijava sadrži
Osobne podatke
– Curriculum Vitae
– Motivacijsko pismo u kojem sudionik ili sudionica natječaja obrazlaže svoju viziju i važnost ovog projekta za kulturu Grada Zagreba i Hrvatske

Prijavnu dokumentaciju možete poslati na e-mail adresu pm.hdlu@gmail.com ili na poštansku adresu Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma bb, 10 000 Zagreb s naznakom (za natječaj Aleja skulptura na savskom nasipu). Sudionici i sudionice također mogu dostaviti dokumentaciju osobno na gore navedenu adresu svakim radnim danom od 11 do 15 sati u ured kustosica.

Natječaj je otvoren od 11.veljače do 11.ožujka 2013. do 15sati. Nepotpune i zakašnjele prijave neće se razmatrati.

Foto: Skulptura akademskog kipara Zvonimira Lončarića pod nazivom "Putokaz"

See also  Javni poziv za kustosku koncepciju hrvatskog izložbenog nastupa na XXI. Milanskom trijenalu