Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2012.

Otvoren je Natječaj Instituta za suvremenu umjetnost iz Zagreba za Nagradu Radoslav Putar 2012.

Jedina godišnja Nagrada u Hrvatskoj za mlade likovne umjetnike do 35 godina starosti. Ove godine Nagrada Radoslav Putar održat će se po jedanaesti puta.

Nagrada Radoslav Putar dodjeljuje se nakon dva kruga natjecanja, prvog u kojem između pristiglih prijava peteročlani međunarodni žiri bira četvero finalista među prijavama umjetnika koji se odazovu na Natječaj, i drugog, u kojem četvero izabranih finalista na izložbi Finale 2012! predstavlja svoje radove, te žiri na otvorenju izložbe, nakon razgovora sa svakim od sudionika izložbe, jednom od njih dodjeljuje Nagradu radoslav Putar.
Izložba se održava, već sedmi puta za redom u suradnji s velikogoričkom galerijom Galženica.
Nagrada Radoslav Putar omogućava dobitniku/ici šestotjedni boravak u prestižnom njujorškom ISCP (International Studio & Curatorial Programu) i samostalnu izložbu u Zagrebu, po povratku iz SAD. Dobitnik/ica nagrade, također sudjeluje u radu žirija sljedeće godine.
Dosadašnji dobitnici Nagrade Radoslav Putar su bili: Tanja Dabo, Rijeka; Nika Radić, Zagreb; Igor Eškinja, Rijeka; Antun Božičević, Vinkovci; Tina Gverović, Dubrovnik; Vedran Perkov, Split; Marko Tadić, Sisak; Goran Škofić, Poreč; Davor Sanvincenti, Poreč; Marko Marković, Osijek.
Marko Marković upravo je sad u New Yorku, a svoju samostalnu izložbu održat će kasnije ove godine u Galeriji Academia Moderna u kojoj od 2011. godine svoj program održava Institut za suvremenu umjetnost. Prvih devet samostalnih izložbi dobitnika Nagrade Radoslav Putar održalo se u suradnji s galerijom Miroslav Kraljević.
Sve o Nagradi Radoslav Putar može se pronaći na internetskoj stranici http://www.nagradaputar.scca.hr, a sva pitanja također se mogu uputiti i na facebook stranici Institute for Contemporary Art, Zagreb, gdje će biti objavljeni i termini seminara s uputama za predaju prijava na Natječaj za Nagradu radoslav Putar.

Natječaj je otvoren za likovne umjetnike do 35 godina starosti, uključivši godište 1977. Nagrada se dodjeljuje za kvalitetu i inovativnost, za umjetnička djela realizirana u 2011. i 2012. godini.

Natječaj je otvoren zaključno do nedjelje, 15. travnja 2012. (poštanski žig).
Prijave slati na adresu:
Institut za suvremenu umjetnost
ŠENOINA 11 – 1, HR – 10000 Zagreb
(za Nagradu Radoslav Putar 2012.)
Sve informacije na mail: nagrada.putar@scca.hr
tel: +385 1 777 92 09 | gsm: +385 91 61 99 454
www.nagradaputar.scca.hr
Svi prijavljeni kandidati ili predlagači biti će u najkraćem roku pismeno obaviješteni o rezultatima natječaja.

Institut za suvremenu umjetnost

Akademija-Art