Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država i Fotoklub Zagreb
"Lica raznolikosti" – natječaj i izložba digitalne fotografije

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država poziva učenike i studente da se prijave na natječaj i izložbu pod nazivom “Lica raznolikosti“/ "Faces of Diversity" organiziranu u suradnji s Fotoklubom Zagreb. Cilj je izložbe povećati svijest o ljudskim pravima, problemima manjina, različitim tipovima raznolikosti – spolne, vjerske, LGBT, etničke, jezične, dobne i sve druge koje postoje u hrvatskom društvu. Kroz izložbu, Veleposlanstvo poziva hrvatske učenike i studente da pokažu svoju priču o raznolikosti, jednakosti i pluralizmu.

Krajnji rok prijave je 2. veljače 2012. godine.
Tko može sudjelovati:
Hrvatski učenici i studenti.
1) dobne skupine od 14 do 18 godina, te
2) dobne skupine od 19- 23 godine.
Fotografije treba poslati Veleposlanstvu SAD-a na e-mail irczagreb@state.gov s naznakom „Faces of Diversity Exhibit“ u polju Subject. Fotografija mora biti u .jpg ili .jpeg formatu. Primat će se najviše tri fotografije od jednog autora. Svaki sudionik mora navesti osnovne informacije – ime , prezime, dob, školu ili sveučilište, telefon.
Prijavljene fotografije bit će uvrštene u foto album “Faces of Diversity” koji se nalazi na facebook stranici Veleposlanstva SAD-a, te će nakon otvorenja same izložbe, 6. veljače, biti prikazane u galeriji Fotokluba Zagreb.
Posjetitelji oba mjesta mogu pregledati prijavljene fotografije. Jedan autor će biti nagrađen na svečanoj dodjeli koja će se održati 23. veljače u Fotoklubu Zagreb.
Pobjednik će biti oglašen na web stranicama Veleposlanstva SAD-a i Fotokluba Zagreb, kao i na facebook stranici Veleposlanstva, 23. veljače 2012.godine.
Nagrada će se dodijeliti fotografiji koja najbolje predstavlja raznolikost i uzajamno uvažavanje, kako je odredila komisija koju čine predstavnici Veleposlanstva SAD-a, hrvatskih fotografskih profesionalaca i vodećih umjetničkih organizacija.
Ako imate dodatna pitanja vezana uz natječaj, molimo da se javite na e-mail irczagreb@state.gov s naslovom Faces of Diversity Photo Exhibit.
Prijavljene fotografije koje ne udovoljavaju zahtjevima Veleposlanstva SAD-a ili koje na drugi način sadrže zabranjene, neprikladne, nebitne ili kopirane sadržaje bit će diskvalificirane i uklonjene iz selekcije za prikazivanje i nagrađivanje.

Darija Tripalo
dtripalo@fotoklubzagreb

Akademija-Art.hr