Natječaj: Bečka književna nagrada za egzilante

 
Ana Bilić

Ivana Ćosić, ComPRess Zagreb, Kontaktni uredi Grada Beča
ivana.cosic@compresspr.hr

Bečka književna udruga "exil "od 1997. godine dodjeljuje književnu nagradu za književnike koji djeluju u egzilu pod nazivom "Pisanje između dvije kulture"

Cilj ovog projekta je autore koji su se doselili u Austriju ohrabriti da se sa svojom novonastalom životnom suoče na književni način i na jeziku svoje nove sredine.

Nagrade se dodjeljuju u osam kategorija, a iznose između 1.000 i 3.000 eura.

Od 2007. ovu inicijativu podupire i bečki interkulturalni kazališni projekt "WIENER WORTSTAETTEN" koji nagradu u kategoriji "Drama" dotira s 2.000 eura.
Autori s migracijskom pozadinom su u okviru ove kategorije pozvani da prijave svoje cjelovečernje, još neizvedene kazališne komade na njemačkom jeziku koji se bave temom "Života između kultura".

Dosadašnji nositelji ove nagrade su, Marianna Salzmann, Olga Grjasnova, Semir Plivac iz Bosne i Hercegovine te hrvatska autorica Ana Bilić. Ana od 90-ih godina živi i radi u Beču. Bavi se pisanjem proze, poezije, kazališnih komada te radi kao književna prevoditeljica. 2007. godine je na književnom festivalu “Picigin” u Splitu dobila nagradu za kratku priču pod nazivom “Na drugoj se obali nalazi uspjeh”, a 2008. godine je na bečkom natjecanju dramatičara osvojila prvo mjesto.

Krajnji rok za prijave kazališnih komada je 30. lipanj 2011. godine.

Akademija-Art.hr
27.04.2011.