Skip to content

Nas smo dvojica ono što traži hrvatski narod


 

Za D. Milinovića bit će mjesta u vrhu HDZ-a nakon naše pobjede

 
–Mi smo ljudi koji se neće skrivati iza stranke niti ćemo imati koristi od nje. Mi ćemo stranci i članstvu biti na raspolaganju 24 sata, a nećemo dozvoliti da se stranka vodi iz restorana ili kafića. Osvijetlite cijeli naš život, ne skrivamo ni minute u svom životu i karijeri – rekao je Milan Kujundžić, kandidat za predsjednika HDZ-a na skorašnjim stranačkim izborima.
 
Drago Prgomet bit će kandidat za njegova zamjenika, a njih dvojica tako su se dogovorila prije nekoliko dana kada su odlučili tko će biti kandidat za predsjednika. A izbor su napravili koristeći se tradicionalnim vrijednostima, od kojih je jedan prioritet senioriteta.
– Prije dva tjedna na razgovor smo pozvali Tomislava Karamarka i Domagoja Miloševića. Htjeli smo dogovor u okviru reformskog krila HDZ-a, ali od dogovora nije bilo ništa jer su nam obojica kandidata nudila da budemo njihovi zamjenici – rekao je Prgomet.
– Zbog toga smo nas dvojica odlučila ići zajedno, jer smatramo da hrvatski narod treba novi HDZ, a HDZ nove ljude. Mjesta ima za sve, ali poredak unutar stranke mora biti drugačiji. Istrošen je stari model gdje su pojedinci za sebe tražili utočište u stranci i od toga imali koristi – rekao je Kujundžić ističući da su oni koji su javno dali podršku nekim kandidatima povrijedili svoju bazu.
– Mi ne pričamo tko je s nama i tko nam je dao podršku. Rekli smo ljudima da nam ne daju javnu podršku, ali kada pobijedimo na izborima, jamčim vam da ćemo u stranku upisati dvije, tri tisuće mladih ljudi. Podrška se davala drugu Titu i Bakariću, ali i Sanaderu i Jadranki Kosor. Ovo je zadnji put da se čelništvo stranke bira na delegatskom principu, a mi namjeravamo, kada pobijedimo, svim članovima vratiti dostojanstvo da oni biraju svoje čelništvo – dodao je Kujundžić.
Rekao je da će nakon njihove pobjede u HDZ-u biti mjesta za sve, pa i njihove protukandidate.
– Neće biti sječe glava – dodao je on.
A na upit novinara što misli o Darku Milinoviću, Kujundžić je rekao da o njemu kao kolegi i čovjeku misli sve najbolje, ali zbog toga što je u Sanaderovu HDZ-u bio visokopozicioniran ne može biti predsjednik novog HDZ-a.
– Međutim, za njega će biti mjesta u vrhu HDZ-a nakon naše pobjede – dodao je Kujundžić.
Na upit novinara ide li na Bleiburg kao Tomislav Karamarko, Kujundžić je rekao: "Bio sam pozvan da govorim tamo. Odbio sam. Na Bleiburg sam odlazio i 70-ih, 80-ih i 90-ih godina. Nisam htio koristiti tragediju hrvatskog naroda kao što se koristila tragedija hrvatskih generala za govor na splitskoj rivi – rekao je Kujundžić.

Foto: Patrik Maček / Pixsell
Izvor: Petar Grubišić / VLM

Akademija-Art