Narodni muzej Zadar – Barcelona Live Stream

Izložba fotografija
Austrijski fotograf Tim Ertl
Barcelona Live Stream

Izložba fotografija Barcelona Live Stream austrijskog fotografa Tima Ertla bit će postavljena u izložbenom prostoru Kneževe palače od 9. 01. do 20. 01. 2012., a svečano otvaranje je zakazano 9. 01., u 12.00 sati.

Izložba je podijeljena u pet sekcija, a sadržava 136 fotografija koje kroz arhitekturu, isječke i komadiće života ljudi te scena s ulice oslikavajući svakodnevicu života u Barceloni; tijek struje svijesti Barcelone, njezin duh i „movido“ te prijelaz Barcelone iz industrijskog u kulturno i turističko središte. Fotografije su nastale između ljeta 2007. i 2008. godine.
Koncept izložbe je svojevrstan hommage novom načinu digitalne vizualizacije: od posjetitelja zahtijeva pomicanje (scroll) velikih i malih sličica (thumbnailova) kao na kompjutorskom ekranu, pauziranje i približavanje (zoomiranje) te kretanje kroz zavodljive motive Barcelone poput klikanja mišem po ekranu.
Izložba je pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Zadra.

Tim Ertl rođen je 1973. u austrijskom gradu Grazu. Radovi su mu objavljivani u Lonely Planetu, FHM-u, Notion Magazinu, ČIP-u, Mix Magu, DJ Magu i DJ-u te Red Bulletinu i mnogim drugim publikacijama.

Narodni muzej Zadar
narodni.muzej.zadar@gmail.com

Akademija-Art.hr