Najjednostavniji načini da vam lice izgleda mlađe

Tijekom godina, neujednačena boja kože i tamnje mrlje narušavat će vaš izgled. Glavni krivac tome je izlaženje na sunce bez zaštine kreme

‘Tako se povećavaju razine melanina i nagomilaju na površinskom sloju kože’, objašnjava dermatologinja Doris Day, osnivačica MyClearSkin.com-a. ‘Što ste stariji, stanice vanjskog sloja kože ne obnavljaju se tako često i eto vam recept za starosne mrlje.’ 

Imajući sve to na umu, briga o koži treba započeti s nanošenjem zaštitne kreme na lice svaki put kada izlazite iz kuće. Dermatologinja dr. Day preporučuje da ona ne bude ispod zaštitnog faktora 30. 

Pored toga, za njegu kožu izaberite proizvode s vitaminom C, koji se bori protiv bora i izjednačava boju kože. 

Kućni lijek

Dr. Day savjetuje masku za osvježavanje kože i izjednačavanje tena koju možete napraviti kod kuće. Skuhajte šalicu bijelog čaja (pun je antioksidansima), dodajte dvije žličice meda i aloe (za vlagu) te jednu žličicu soka svježeg limuna (vitamin C). Promiješajte sastojke i u mješavinu dodajte na kolutove narezan svježi krastavac. Pustite da se ohladi preko noći. Sljedećeg jutra, kolutove krastavca (koji je preko noći upio sastojke iz mješavine) stavite na lice od 3 – 5 minuta. 

Make-up trik

Kod neujednačene boje tena najbolje je kombinirati smjesu manje količine tekućeg mat bronzera i tekućeg pudera, savjetuje Emily Kate Warren s YouBeauty.com-a. 

Foto: Atvbl.com