Najbolja hrana za kožu i mladenački izgled

Za imati zdravu, mladenačku, lijepu i njegovanu kožu treba se potruditi, a jedan od načina da to postignete je i da pazite na to što unosite u svoj organizam. Evo koja je najbolja hrana za lijepu kožu i zašto

Na stranici allwomenstalk.com stručnjaci su sastavili hranu koja je odlična za vašu kožu i zato sljedeći put kada otiđete u nabavku namirnica, dodajte i nešto s ove liste na vaš popis. 

Nemasni jogurt

Nemasni mliječni proizvodi puni su vitamina A. Ovaj esencijalni vitamin čini čuda za našu kožu. Ako imate problema sa štitnjačom ili dijabetes to je još jedan razlog više da se nemasni jogurt nađe među vašim zalihama u hladnjaku. 

Bobičasto voće

Šljive, jagode, borovnice i kupine, ove bobice imaju veliki antioksidativni kapacitet, to znači – što ih više konzumirate vaša će koža izgledati zdravija i mladenačka. 

Losos

Naša koža treba esencijalne masne kiseline. Ako ne preferirate ribu, pokušajte s lanenim sjemenkama ili orahom. Sve to će dati nevjerojatan rezultat. Omega 3 i Omega 6 su masne kiseline potrebne za lijepu i dobro hidratiziranu kožu. 

Zeleni čaj

Ovaj napitak sadrži polifenole koji imaju protuupalna svojstva. I unatoč tome što neki kažu, dobar čaj neće dehidrirati vaše tijelo već djeluje kao antioksidant i anti-upalni agens što je dobro za borbu protiv slobodnih radikala koji imaju učinak da koža stari brže. 

Voda

Možda ovo nije trebalo ni spomenuti, ali za slučaj da neki još ne znaju… Dobra hidratizacija najbolji je prijatelj naše kože, a ovdje se radi o vodi u njenom najčišćem obliku, a ne gaziranim napicima. Za lijepu kožu potrebno je svakodnevno organizmu osigurati dovoljnu količinu vode. 

Avokado

Avokado je bogat vitaminima B-kompleksa i eteričnim uljima, djeluje kao anti-upalni agens. Smiruje kožu koja je crvena i nadražena. Možete ga pomiješati s jogurtom ili nekim bobičastim voćem da mu poboljšate okus. 

Mango

Mnogima će vjerojatno biti drago što se mango našao na popisu. U njemu se krije mnogo vitamina koji koži čine dobro. Ovo voće oporavlja stanice kože, a osim toga jedan mango ima oko 70 kalorija što je odlično i za one koji pokušavaju smršavjeti. 

Bademi

Vitamin E pomaže hidratiziranju kože iznutra. Štiti kožu od oštećenja i preranog starenja. Jedenje badema može vašoj koži podariti odličan izgled. 

Svježi sir

Osim kalcija, svježi kravlji sir sadrži selen, a to je bitan mineral za mladenački i svjež izgled kože.