Na Roberta Kennedyja nije pucao samo jedan napadač?


 

Ključna svjedokinja ubojstva tadašnjeg američkog senatora Roberta Kennedyja 1968. godine povukla je svoju službenu izjavu o tom slučaju
 

Sada tvrdi da osuđeni atentator Sirhan Sirhan nije djelovao sam
 
Nina Rhodes-Hughes (78) rekla je CNN-u da je FBI "izvrnuo" njezinu izvornu izjavu vlastima. "Bio je još jedan napadač s moje desne strane. Istina se mora reći. Nema više zataškavanja", rekla Rhodes, koja se nalazila pola metra od Kennedyja kada je ubijen.
Robert Kennedy, brat pet godina ranije ubijenog predsjednika Johna F. Kennedyja, u trenutku atentata natjecao se za demokratsku nominaciju za predsjedničke izbore 1968. godine. Ubijen je nakon skupa u hotelu "Ambassadoru" u Los Angelesu.
 
Rhodes nije bila pozvana kao svjedokinja na suđenje
 
U originalnoj izjavi Nine Rhodes-Hughes FBI-ju navodi se da je ona čula osam pucnjeva i nigdje se ne spominje drugi napadač. "Nikada nisam rekla osam pucnjeva. Bilo ih je više, najmanje 12, možda 14, dobro to znam", kazala je Rhodes CNN-u.

Kalifornijska glavna tužiteljica Kamala Harris izjavila je da je, čak i da je bilo drugog napadača na licu mjesta, Sirhan, tada mladi palestinski aktivist koji je pucao u Kennedyja zbog podržavanja Izraela, i dalje kriv za ubojstvo.

Sirhan danas ima 68 godina i služi doživotnu kaznu zatvora. Prije pet mjeseci njegovi odvjetnici najavili su da će podnijeti podnesak kojim traže novo suđenje. Tvrde da je na Kennedyja pucano iz dva pištolja i da Sirhanov nije bio taj koji ga je usmrtio. Rhodes nije bila pozvana kao svjedokinja na njegovo suđenje, iako je ispitana odmah nakon atentata. (Hina)

Izvor: Hina / Dnevnik.hr

Akademija-Art