Myhreru Mali kristalni globus, Kostelić: Previše sam htio!


Foto: Reuters

Ivica Kostelić nije uspio obraniti svjetski naslov u slalomu

Šveđanin Andre Myhrer je prvim mjestom u Schladmingu osvojio Mali kristalni globus u slalomu. Drugi je bio Nijemac Felix Neurether, a treći Austrijanac Mario Matt.

Ivica Kostelić je sve prokockao u prvoj vožnji, kada je haklao četvrta vrata, ali se uspio vratiti i nastaviti utrku. No, Hirscher je također haklao i odustao.

Direktor hrvatske skijaške reprezentacije Vedran Pavlek objasnio je pravilo kod bodovanja.
– Budući da je pravilo osam posto Ivica ne može doći do bodova jer je to otprilike sedam i pol sekunde. Ali bez obzira na to vozit će drugu vožnju – kazao je Pavlek.
Jedini koji je osim Kostelića ostao u utrci za Mali kristalni globus u slalomu bio je Šveđanin Andre Myhrer koji je do posljednjeg slaloma u poretku zaostajao za Ivicom 66 bodova. Myhrer je nakon prve vožnje bio drugi.
–  Previše sam htio. Želio sam ta prva četiri vrata odskijati karving stilom, samo ih odsklizati. Ali previše me odnijelo, naletio sam na kvrgu i katapultiralo me – podvukao je Ivica Kostelić.


Foto: Reuters

Austrijanac Hirscher je tako, nakon ukupne pobjede u Svjetskom kupu i pobjede u veleslalomu, ispao iz utrke za Mali kristalni globus u slalomu. Hirscher je za Kostelićem zaostajao 50 bodova.

Nakon prve vožnje vodio je Nijemac Felix Neureuther, ispred Šveđanina Andrea Myhrera i Austrijanca Marija Matta.
– Ne sjećam se kada je Ivica zadnji put pao na slalomu. To se nije dogodilo godinama – dometnuo je Ante Kostelić.
Kostelić je za Neureutherom imao nakon prve vožnje zaostatak od 18.92 sekundi.


Foto: Reuters

Izvor: Srđan Hebar / Večernji list

Akademija-Art