Skip to content

Murray razbio Federera i osvojio olimpijsko zlato!

U finalu olimpijskog turnira u tenisu, Andy Murray je u reprizi wimbledonskog finala pobijedio Rogera Federera i osvojio zlatnu olimpijsku medalju. Trenutačno prvi tenisač svijeta bio je potpuno nemoćan protiv Britanca koji je pobijedio 6:2, 6:1, 6:4

U susretu za treće mjesto Argentinac Del Potro pobijedio je Đokovića 7:5, 6:4 i osvojio brončanu medalju.

Tijek susreta:

Prvi set:
Murray je odlično odigrao prvi set, sa dva breaka došao je do rezultata 6:2.
Drugi set:
Murray je odmah oduzeo servis Federeru i poveo 2:0 u drugom setu. Na svom servisu Murray se strašno mučio, Federer je imao nekoliko brea prilika, ali Britanac ih je odlično izvlačio i poveo 3:0 u drugome setu. Novi break Murrayja, 4:0 vodi Britanac! Lako je dobio svoj servis i poveo 5:0 u drugom setu. Federer je smanjio na 5:1. Murray osvaja i drugi set – 6:1!
Treći set:
U trećem setu zasad nema breakova, rezultat je 2:2. Murray igra fenomenalno i zlatna medalja mu je sve bliže. Oduzeo je servis Federeru, a nakon toga dobio svoj servis i vodi 4:2 u trećem setu. Federer je smanjio na 4:3.
Murray je glatko dobio svoj servis, vodi 5:3, i samo ga jedan gem dijeli od olimpijskog zlata!!! Federer smanjuje na 5:4, Murray servira za meč!
U susretu za treće mjesto sastaju se Novak Đoković i Del Potro, a Argentinac je prvi set dobio 7:5, a u drugom vodi 3:1. Del Potro i dalje drži break prednosti, vodi 4:3 i servira.
Argentinac Del Potro osvojio je brončanu medalju, pobijedio je Đokovića 7:5, 6:4

Foto: AP
Izvor: Vecernji.hr

Akademija-Art

See also  OI: Rukometaši u pohodu za treće, a vaterpolisti za drugo odličje