MQ Vienna Fashion Week 2012

Otvorenjem četvrtog po redu festivala MQ VIENNA FASHION WEEK 2012 koji će se od 12. do 16. rujna ove godine održati u Beču ovaj će se grad ponovno uvrstiti u red velikih svjetskih modnih metropola kao što su Pariz, Milano i New York

Festival će se održati u poznatom bečkom muzejskom kompleksu MuseumsQuartier, što i nije tako neobično, budući da se tamo nalazi i bečki dizajnerski centar modequartier21.
U središtu festivala će se naći austrijski dizajneri, kao što su Elfenkleid, Andy Wolf, Superated i Marcel Ostertag, ali jedno težište festivala je posvećeno i suradnji s modnim dizajnerima iz Tajlanda i Poljske. Tako će se bečkoj modnoj publici predstaviti poljska modna imena kao što su Lucja Wojtala, Damian Konieczny te Studio B3, dok iz Tajlanda stižu Pisces, Sane of Molly, Mosstories i Wonder Anatomie.


Mosstories

Cilj organizatora je profiliranje festivala MQ VIENNA FASHION WEEK kao centralnog austrijskog žarišta mode, dizajna i umjetnosti te poticanje austrijske modne scene i skretanje pozornosti na domaće dizajnere, kojima je ovim putem pružena mogućnost izlaganja i prezentiranja najnovijih kolekcija.

Publiku očekuju, kako sami organizatori najavljuju, preko 50 dizajnera, mnogobrojne modne revije, popratne večernje zabave i izložbe na temu mode koje će ih oboriti s nogu.

Ivana Ćosić, Compress

Akademija-Art