MQ Vienna Fashion Week 2011

Ivana Ćosić, ComPRess Zagreb, Kontaktni uredi Grada Beča
ivana.cosic@compresspr.hr

 

MQ VIENNA FASHION WEEK 2011

Otvorenjem trećeg po redu festivala MQ VIENNA FASHION WEEK 2011 koji će se od 14. do 18. rujna ove godine održati u Beču ovaj će se grad ponovno uvrstiti u red velikih svjetskih modnih metropola kao što su Pariz, Milano i New York

Festival će se održati u poznatom bečkom muzejskom kompleksu MuseumsQuartier, što i nije tako neobično, budući da se tamo nalazi i bečki dizajnerski centar modequartier21.
U središtu festivala će se naći austrijski dizajneri, kao što su Elfenkleid, Andy Wolf, Superated i Marcel Ostertag, ali i mnogi su svjetski modni velikani najavili svoj dolazak.
Cilj organizatora je profiliranje festivala MQ VIENNA FASHION WEEK kao centralnog austrijskog žarišta mode, dizajna i umjetnosti te poticanje austrijske modne scene i skretanje pozornosti na domaće dizajnere, kojima je ovim putem pružena mogućnost izlaganja i prezentiranja najnovijih kolekcija.
Publiku očekuju, kako sami organizatori najavljuju, preko 50 dizajnera, mnogobrojne modne revije, popratne večernje zabave i izložbe na temu mode koje će ih oboriti s nogu.

Više informacija o samom festivalu na www.mqviennafashionweek.com


 

Akademija-Art.hr
05.09.2011.