Mozaika knjiga: “Odbjegla nevjesta” slavne Susan Elizabeth Phillips

mozaik2

Novi ljubavni roman – smiješan, dirljiv i čaroban

U izdanju Mozaika knjiga na police hrvatskih knjižara upravo je stigao najnoviji roman „Odbjegla nevjesta” slavne i megapopularne autorice modernih ljubavnih romana Susan Elizabeth Phillips

Spisateljica Susan Elizabeth Phillips obratila se ovom prigodom, poručuju iz Mozaika knjiga, i hrvatskim čitateljima: „Susret s mojim hrvatskim čitateljima u lipnju 2012. bio je jedan od vrhunaca u mojoj karijeri. Zaljubila sam se u vašu predivnu zemlju i u sve vas. Vaša gostoljubivost i srdačnost san je svakog pisca. S oduševljenjem vam predstavljam svoju novu knjigu, Odbjegla nevjesta, nastavak Gospodina neodoljivog. Baš kao što je ona spremna i naučena hodati – tako da je cijeli svijet gleda – Lucy Jorik, usvojena kći bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, bježi sa svojeg vjenčanja i od Gospodina neodoljivog. Ona ima misiju da pronađe samu sebe… ali neće biti dugo sama. Molim vas, uživajte u Lucyinom dnevniku i hvala vam na toplim i lijepim željama.”

A tisak o njoj kaže ovako: „Susan Elizabeth Phillips piše priče koje ti se omotaju oko srca i ne puštaju!” – Oakland Press. „Proglašen kao jedan od najboljih romana u 2012.” – Kirkus Reviews.

Iako dijeli likove s ostalim hitovima Susan Elizabeth Phillips GospodinNeodoljivi i Prva dama ovaj se roman može čitati i zasebno. Kao i sve priče ove autorice i ova pripovijeda smiješnu, dirljivu i čarobnu zgodu o mladoj ženi u potrazi za svojom budućnosti i o prezgodnom ali neprilagođenom muškarcu koji ne vjeruje u druge prilike.

Susan Elizabeth Phillips iznimno je uspješna američka spisateljica te su njezine knjige čak pet puta dobile nagradu za najbolji romantični roman godine, a autorica je dobila dvije nagrade za životno djelo. Njezine priče su smiješne, zabavne i pune neočekivanih iznenađenja koje su inspirirale milijune čitatelja diljem svijeta. U Hrvaskoj je do sada objavljeno više od 15 romana u nekoliko izdanja.

mozaik1

Iz sadržaja izdvajamo neke naglaske: Lucy Jorik oduvijek je bilo važno ne osramotiti obitelj koju obožava. Jedan od razloga za to je i njezina majka koja je jedna od najpoznatijih žena na svijetu. Ali Lucy je sad učinila upravo to.

I ni više ni manje nego na sam dan svoje udaje za najsavršenijeg muškarca kojeg je ikad upoznala. Umjesto da se uda za Gospodina Neodoljivog Lucy bježi iz crkve u vjenčanici i odlazi u nepoznato s grubim, naprasitim neznancem koji do tog časa nikako nije mogao biti dio njezina života.

I dok je cijeli svijet traži, Lucy mora pronaći samu sebe i shvatiti da njezina uobičajena pristojnost nije nikakva obrana protiv muškarca koji je nepristojnost uzvisio na razinu umjetnosti. Lucy mora očvrsnuti, i to odmah. Odbjegla će nevjesta biti prisiljena završiti u neotesančevoj vikendici na otoku i ondje pokušati pronaći novi smjer u životu… te otkriti tajne muškarca koji o njoj toliko mnogo zna, ali o samome sebi ništa ne otkriva. Kako se vrući ljetni dani izmjenjuju s mirisnim povjetarcima i nenadanim olujama, Lucy će upoznati i lijepu, ali tužnu pčelaricu, preplašenog dječaka i modernu zlu kraljicu. Ali, uz sve to, upoznat će i strast koja bi zauvijek mogla promijeniti njezin život.

Tekst i foto: Nives Gajdobranski

mozaik