MOL podnio zahtjev za arbitražom protiv Vlade RH

mol

mol

MOL, mađarska naftna komapnija, zatražio je od Međunarodnog centra za rješavanje investicijskih sporova (ICSID) da počne arbitražu protiv Vlade RH zbog kršenja određenih obveza i postupaka u vezi s MOL-ovim investicijama u Hrvatskoj, objavio je MOL na internetskoj stranici budimpeštanske burze.

U MOL-u žele arbitražu zbog, kako kažu, kršenja obaveza prema investicijama MOL-a u Hrvatskoj. Zahtjev za arbitražu podnesen je protiv hrvatske vlade putem pravnog zastupnika, međunarodnog odvjetničkog ureda Weil, Gotshal & Manges, a u skladu s Ugovorom o energetskoj povelji, kaže se u priopćenju.

Dodali su da su pokrenuli postupak kako bi zaštitili svoja prava.

“MOL-u je odavno čast biti strateški partner RH gdje ima ulogu jednog od najvećih strahih ulagača u hrvatsku ekonomiju. U tom duhu, MOL je oduvijek tražio miroljubivo rješenje svih sporova nastalih između MOL-a i Vlade RH. MOL ima određene zakonske obveze prema svojim dioničarima, te želi potaknuti nastavak pregovora u dobroj vjeri. I dalje smo otvoreni za traženje načina da se pregovorima riješi spor”, piše u priopćenju iz MOL-a. (Dalje.com)